Ben jij op zoek naar een goede manier om je wanden wat aan te kleden, voornamelijk in de hal? Dit is vaak een vrij smalle ruimte waarbij je aardig wat spullen moet kunnen opbergen en waar je snel je spullen moet kunnen pakken om het huis te verlaten. Het is dus niet zo heel handig om de hele muur vol te hangen met decoraties, waardoor het nog best lastig kan zijn om de hal gezellig in te richten. We geven je graag wat ideeën ter inspiratie, zodat jouw thuiskomst een stuk leuker wordt.

 

Gebruik eigen beeldmateriaal

Heb jij nog mooie vakantiekiekjes op de plank liggen die je nog nergens voor hebt gebruikt? Of heb je een tijd geleden een leuke fotoshoot gedaan met je familie? Je kunt eigen beeldmateriaal ontzettend goed gebruiken in je interieur, zoals een foto als wanddecoratie. Misschien vind je dit iets te heftig voor in de woonkamer als je er de hele dag tegen aan moet kijken, maar in de gang kan het heel leuk staan. Je gasten zien gelijk wat meer van jouw gezin bij binnenkomst en daarnaast is het een leuke gespreksstarter. Je kunt in plaats van een foto ook een mooie fotocollage samenstellen en deze in de gang ophangen. Zo heb je iets persoonlijks aan de muur hangen en komen die vakantiekiekjes nog eens van pas!

 

Een spiegel 

Een spiegel is niet noodzakelijk in de gang, maar wordt wel heel erg geliefd door iedereen die erlangs loopt. Voordat je de deur uitloopt is het natuurlijk wel zo fijn om even te checken of alles nog goed zit. Zo maak je het een stuk makkelijker en sneller voordat je de deur uitrent. Het kan ook zijn dat je gasten flink verwaaid zijn buiten en even hun haar glad willen strijken. Tot slot heeft het ook een voordeel voor je interieur, want door extra reflectie toe te voegen lijkt de ruimte groter. Probeer deze dus tegenover de deur te hangen, zodat deze het meeste licht vangt. Dat kan die smalle en donkere hal vast wel gebruiken!

trap

Opbergplekjes per categorie

De hal is de plek waar iedereen zijn jassen, tassen, sleutels en misschien zelfs portemonnees neergooit voordat ze naar de woonkamer gaan. Het is dus van belang dat al deze items een eigen plekje krijgen om op te bergen, zodat het niet een grote chaos wordt bij binnenkomst. Zo is een kapstok noodzakelijk om alle jassen aan te hangen, maar ook een schoenenrek kan goed van pas komen om struikelen over andermans schoenen te voorkomen. Daarnaast kun je een leuk rekje ophangen waar iedereen zijn sleutels hangt en een schoteltje voor andere items zoals kleingeld. Zo houd je de rest van de hal georganiseerd en vrij om snel en gemakkelijk doorheen te lopen.