De nieuwste woontrends voor de lente

Ben je op zoek naar de nieuwste woontrends voor deze lente? Er zijn zoveel nieuwe toffe woontrends in interieurland die wij je zeker niet willen onthouden. Zo zijn deze lente zachte
eetkamerstoelen helemaal in. Wat er nog meer niet in jouw interieur mag ontbreken? Wij zochten uit wat de nieuwste woontrends voor deze lente zijn en hebben ze hier voor jou verzameld. Lees snel verder en ontdek de gaafste trends.

Organische vormen

Organische vormen zijn helemaal in. Denk aan banken en stoelen met organische vormen, maar ook vloerkleden met deze vormen. Combineer twee ronde vloerkleden in verschillende kleuren met elkaar en kies voor een bank met organische vormen. Ook ronde spiegels worden erg veel gezien. Met organische vormen geef je elke ruimte een moderne en luxueuze uitstraling. Daarom is het ook zo populair.

Zachte stoffen

Ook zachte stoffen zijn helemaal on trend. Hierbij kun je denken aan stoffen zowel teddy en fluweel. Wat dacht je van een lekkere witte zachte teddy stoel gecombineerd met een teddy poef? Ook fluwelen banken en kussens worden gezien. En dat is niet zonder reden, want dit zijn zeer luxe ogende stoffen die ook nog eens erg zacht zijn.

Duurzame materialen

Duurzaamheid is een belangrijke woontrend. Steeds meer mensen staan stil bij hoe we met onze aarde en de grondstoffen hierop omgaan. Hoe kun je de trend van duurzaamheid het beste in je interieur toepassen? Bij duurzaamheid in het interieur gaat het vooral om bewust te zijn en zo min mogelijk impulsaankopen te doen. Het gaat over nadenken of je dat ene afgeprijsde item ook echt nodig hebt voor je interieur. Wanneer je een grote aankoop moet doen voor je interieur, dan is het belangrijk je goed te laten informeren over waar de bank vandaan komt en onder welke omstandigheden deze is gemaakt. Zo weet je straks zeker dat je een duurzame bank koopt waar je tevens lang plezier van zal hebben.
 

70’s modern retro

Ook 70’s retro is weer helemaal terug, maar dan in een modern jasje. Daar waar vooral oranje vroeger de trendkleur is, zien we nu vooral subtielere kleuren zoals terracotta en roest terug in het interieur. Wat je vooral veel ziet in het interieur, zijn kasten vol modern retro servies van HK Living en oude interieur items van de kringloop.

Weet jij al welke trends je in huis gaat halen?