Stickers op klikos heb je vast wel eens gezien. Die zijn handig ter onderscheiding van de andere containers in de straat. Huisnummer erop en klaar is kees, weg is de verwarring. Maar stickers hebben niet altijd alleen maar een praktisch nut, het zijn ook gewoon leuke versiersels voor je huis. Denk bijvoorbeeld aan naamstickers voordeur of vogel raamstickers.   

Stickers voordeur

Allereerst zijn er naamstickers voordeur. Naamstickers op je voordeur zijn heel handig: net zoals je bij een kliko door een huisnummer sticker laat weten dat die kliko bij jouw huis hoort, zo geeft een naamsticker duidelijk aan welke familie er in jouw huis woont. Het voordeel is dat dat ook nog eens veel goedkoper is dan wanneer je een bordje laat maken. Door deze lage prijs is het een zeer toegankelijke optie, wat er weer voor zorgt dat je sneller van naamsticker kan veranderen wanneer je zin hebt in iets nieuws. Je kan namelijk bij naamstickers kiezen uit vele verschillende stijlen. Het scenario dat je een lelijk naambordje kiest dat je na een paar weken zat bent maar niet vervangt omdat het zo prijzig was in de aanschaf, komt niet langer voor. 

Naamstickers slaapkamer

 

Naast naamstickers voordeur zijn er natuurlijk ook naamstickers voor de deuren binnenshuis. Ook dit is erg handig, want zo loop je nooit meer de verkeerde kamer in. Toegegeven, als vader of moeder des huizes gebeurt dat je niet zo snel, maar wanneer je kinderen vriendjes of vriendinnetjes over de vloer hebben, of zelfs wanneer je zelf gasten in huis hebt, is het toch handig om dergelijke aanduiding van kamers te hebben. Bovendien wordt het vaak als leuk ervaren door de kinderen zelf: het geeft ze een gevoel van autonomie wanneer hun naam op hun deur staat

Stickers voor de vogels

 

De stickers die je gebruikt als naamstickers voordeur of naamstickers voor slaapkamer deuren zijn ook geschikt voor andere ondergronden, zoals ramen. Zo zijn er ook vogel raamstickers. Enerzijds pimpt het je relatief saaie glazen ramen op op een manier die niet storend is: het zijn zwarte, vogelvormige stickers die er gewoon zijn, maar niet overdreven de aandacht trekken of ontsieren. Je kinderen vinden het vast leuk om naar te kijken. Maar los daarvan is het ook nog eens goed voor het milieu: het zijn niet alleen stickers in de vorm van vogels, maar deze stickers beschermen ook vogels.

Help de natuur

 

Wij mensen weten -meestal- heel goed wanneer iets een raam is en wanneer iets een doorgaande ruimte is. Maar volgens hebben dit overzicht niet altijd. Daardoor vliegen zij met enige regelmaat tegen de ramen van huizen op, vooral als deze ramen erg schoon zijn. Daar kun je natuurlijk meerdere dingen tegen doen. Je kunt ervoor kiezen om dit als gelegenheid aan te nemen om hier en nu te besluiten nooit meer je ramen te wassen, met als neveneffect dat de vogels zoveel vervuiling op je raam zien dat ze het niet meer kunnen miskennen voor een vrije doorgang. Maar je hoeft niet je hygiëne op te geven om de vogels te redden: leuke vogel raamstickers plakken werkt net zo goed.