Eindelijk die leuke woning gevonden waar je al zo lang naar zocht? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag! Bij een verhuizing komt heel wat kijken en waarschijnlijk wil je, voordat je de woning betreft, eerst nog wel wat dingetjes gaan aanpassen, zodat het echt jouw stulpje wordt. Behangen of schilderen? Verlichting ophangen? Misschien zelfs je eigen meubels op maat maken zodat alles perfect past? Kortom, er valt waarschijnlijk heel wat te doen. Heb je daarvoor zelf al het benodigde gereedschap in huis? Zo niet, dan is een bezoekje aan Gereedschapcentrum.nl de beste stap om nu te zetten. Maar hoe vind je het gereedschap van de beste kwaliteit? Drie tips!


 1. Kies het gereedschap van de professionals

Een aannemer, timmerman of meubelmaker is zelf de hele dag met gereedschap bezig. Geheid weet hij je dus precies te vertellen waar je op moet letten. Maar niet iedereen heeft dergelijke vaklieden in de kennissenkring. Hier is de gouden tip: Festool gereedschap is vaak wat de professionals verkiezen. Niet in de laatste plaats vanwege de lange levensduur, maar zeker ook om het werkcomfort dat dit gereedschap biedt. Niet voor niets heeft de fabrikant al tientallen jaren succes met de ingezette koers. Je kunt gerust stellen dat perfectie in elk opzicht de lading dekt.

2. Let op de garantiebepalingen

Een goede garantieclausule bij aankoop is vaak een aanwijzing dat het met de kwaliteit van de aan te schaffen gereedschappen wel goed zit. Fabrikanten die rommel produceren, zitten er waarschijnlijk niet op te wachten om die rommel te gaan repareren. Hoe meer vertrouwen een bedrijf heeft in zijn eigen producten, hoe meer men dat ook uitstraalt. Als de garantiebepalingen goed zijn, is dat vaak een indicatie dat de producten ook goed zijn. Voor de gereedschappen geldt bijvoorbeeld dat op vervangende onderdelen tien jaar garantie gegeven wordt. Dat is een prima uitgangspunt.


3. Lees de reviews

Het is misschien een open deur, maar het lezen van onafhankelijke reviews levert toch altijd een mooie indruk op van een bepaald product. Wanneer je dergelijke reviews van het merk Festool bekijkt, kom je tot de conclusie dat met name de kracht van deze gereedschappen alom geroemd wordt. Ook het gebruiksgemak en de degelijkheid worden vaak als pluspunten genoemd. Bekijk reviews altijd op verschillende onafhankelijke websites om voor jezelf tot een afgewogen oordeel te kunnen komen. Succes met klussen!