Het kan op een gegeven moment voorkomen dat je een huis moet ontruimen. Of dit nu is omdat er een sterfgeval in de familie is of omdat een van je ouders naar een verzorgingshuis moet, er zullen vaak spullen achterblijven in de woning. Als je het ontruimen van de woning zelf wil gaan doen, zal dit veel tijd en energie gaan kosten. Dit kan ook voor wrijving in de familie zorgen, omdat de ene het zo snel mogelijk leeg wil hebben en de andere weer niet. Wat de situatie ook is, woningontruiming is nooit leuk, maar met de volgende tips kun je het iets draagzamer maken. 

Neem je tijd

Het ontruimen van een woning is niet alleen veel werk, ook mentaal is het een zware taak. Neem dan ook zeker de tijd om eerst zelf alle spullen goed door te nemen. Het is in de familie aan te raden om 1 persoon aan te wijzen als aanspreekpunt. Zo voorkom je dat er dingen dubbel worden uitgezocht of juist vergeten worden en kan er een stuk georganiseerder te werk worden gegaan. Zo blijft er meer tijd en aandacht over voor het leegmaken van het huis. Denk bij alles goed na wat er met de inboedel moet gebeuren en hoe het allemaal verdeeld moet worden. Woningontruiming Garant kan jou en je familie hierbij bijstaan. Zo hoef je je er minder zorgen om te maken en kan de familie zich beter focussen op het uitzoeken van de belangrijke dingen zoals de administratie. 

Wat kun je zelf doen?

Wanneer je een woning leegruimt is het meer dan logisch dat je niet zo goed weet waar je moet beginnen. Het is dan ook slim om hier hulp voor in te schakelen. Een bedrijf dat is gespecialiseerd in woningontruimingen weet precies hoe ze jou kunnen helpen. Jullie lopen samen een rondje door het huis om hierna een plan op te stellen. Vaak begint dit met samen met de familie markeren wat iedereen zelf wil houden en ook het meenemen en verdelen van de kostbare spullen. Je kunt dit het beste kamer voor kamer doen. Je kunt alle spullen markeren met gekleurde post-its of stickers. Zo is het voor de ontruimers ook duidelijk wat weg kan en wat niet. 

Het uit handen geven

Het uit handen geven van een woningontruiming is voor veel mensen een grote stap, maar het kan echt zoveel schelen. Ze weten hoe ze het best te werk kunnen gaan en nemen veel uit handen. Zo is het in 1 keer geregeld en hoef je hier zelf niet meer om te stressen.