Veel mensen denken dat een vloer laten egaliseren bij nieuwbouw niet nodig is, daar zou je eigenlijk ook vanuit gaan. Het is allemaal nieuw en dan denken ze wel aan egaliseren maar niets is minder waar. Een vloer egaliseren bij nieuwbouw is namelijk vaak wel noodzakelijk! Iedere aannemer hanteert namelijk eigen normen als het gaat over de vlakheid van een vloer. Als je een nieuwe vloer laat plaatsen dan moet je de vlakheid laten controleren. Als je denkt aan laminaat dan moet de ondervloer wel strak zijn en egaal. Als dat niet zo is dan komt jouw nieuwe vloer ook niet mooie uiting. Laat daarom je vloer egaliseren in een nieuwbouw huis om er zeker van te zijn dat je nieuwe vloer ook echt goed tot zijn recht komt. Gelukkig sta je er niet alleen voor want professionals kunnen je vloer egaliseren en dan hoef jij het dus niet zelf te doen.

Waarom een vloer egaliseren?

Je hebt net een nieuwbouw woning gekocht en de nieuwe vloer moet nog geplaatst worden? Daar mag je dan blij mee zijn dat je er op tijd bij bent. Vaak is namelijk de beton- of anhydrietvloer die standaard wordt gestort niet zo vlak als hij moet zijn. Ook zijn de vloeren vaak erg korrelig en daar kun je dan niet netjes een andere vloer op plaatsen. Als er dan niets aan wordt gedaan en je legt er zo een andere vloer op, dan zal je na een tijdje alles opnieuw moeten doen. Dit wil je voorkomen en daarom is een vloer egaliseren het beste wat je kunt doen. Je bent er nu op tijd bij, laat professionals op locatie komen zodat zij de situatie kunnen beoordelen en dan kun je ook navraag doen naar de kosten. Een offerte aanvragen is zo gebeurd en dan weet je ook waar je aan toe bent.  

 

Welke vloer kies je?

Een vloer egaliseren is één maar dan is er nog de keuze, wil jij een andere vloer plaatsen of wil jij na het egaliseren geen andere vloer erop plaatsen en deze dus als eindvloer gebruiken? Beide is mogelijk. Het ligt er echt aan wat je mooi vindt. Mocht je de vloer als eindvloer laten plaatsen dan kun je er ook nog aan denken dat je er een kleur aan toe kunt laten voegen en dan heb je toch net weer wat anders. Even goed erover nadenken welke wensen jij hebt, van daaruit kun jij de keuze maken en het werk in laten plannen. Zijn er nog vragen of wil je weten wat het advies is? Experts staan dag in dag uit voor je klaar en denken graag met je mee.