Ronde eettafel – loungebank – wastafelmeubel

Interieurstylisten en binnenhuisarchitecten hebben ervoor gestudeerd, maar wie er een beetje gevoel voor heeft en het leuk vindt, komt zelf een heel eind. Er is immers veel wooninspiratie te vinden, in de media en op social media. 

Wonen is trend. Er zijn vele binnen- en buitenlandse woonbladen voorhanden. We kunnen meerdere keren per week afstemmen op woonprogramma’s op televisie, ofwel over het verbouwen en inrichten van een huis of over het zelf bouwen en inrichten ervan. En dan zijn er nog Pinterest en Instagram. 

Een Scandinavische inrichting is altijd populair. Vooral nu het voorjaar lonkt kiezen veel mensen voor licht en luchtig. Ook een Bohemian inrichting -dat veel meer kleur heeft- is geliefd. Met veel kussens en planten bijvoorbeeld. En dan zijn er nog de eclectische inrichting, Beachy style en ga zo maar door. Weten we eigenlijk nog wel zelf te kiezen? Zeker. Hierboven genoemde mogelijkheden zijn er louter om ons inspiratie te bieden en de mogelijkheden te laten zien. 

Ronde eettafel is populair

Die mogelijkheden zijn eindeloos. Nadat de basis is gecreëerd met de keuze voor vloer- en wandbekleding, volgt de inrichting met meubels naar wens. Kasten, banken en stoelen zijn de grote stukken, evenals een eethoek in de huiskamer en keuken. Die laatste vormen tegenwoordig vaak één grote ruimte, met de open keuken. 

De keuze voor een vierkante of rechthoekige lange tafel, een kleiner exemplaar of juist een ronde eettafel is heel persoonlijk. Een ronde tafel van massief hout is populair, en dat is niet voor niets. Hout is een duurzaam materiaal en met de juiste lak erover kan zo’n tafel heel wat hebben. 

Badkamer krijgt moderne inrichting

Na het inrichten van de huiskamer en keuken, volgt vaak de slaapkamer, met in het kielzog de badkamer. Was dit vroeger louter een plek om je te wassen, je tanden te poetsen en te douchen, anno 2020 neigt de inrichting van een moderne badkamer zelfs naar een complete spa. Met stortdouche, zwevend toilet, bad en prachtig vormgegeven wastafelmeubel

Ook in deze ruimte wordt veel gebruik gemaakt van hout. Dat kan tegenwoordig met goed geprepareerd hout voor in vochtige ruimtes. Veelal afgewerkt met een stevige lak die het vocht tegenhoudt. 

Tuinkriebels in het voorjaar

Of er nu sprake is van een bestaande woning of nieuwbouw, de tuin moet er ook aan geloven. Zeker als het voorjaar lonkt komen de tuinkriebels als vanzelf naar boven. Stukje gras voor de kinderen om te spelen, een vijver, veranda en een ruim terras voor een loungebank. Wie een ruime tuin heeft kan dit allemaal realiseren, in een kleinere tuin is er ook veel mogelijk. De Pinterest-inspiratie is voorhanden, ook als het om die tuin gaat. Het is een verlengstuk van onze woning geworden. We willen er net zo comfortabel kunnen zitten als in de huiskamer.