Een aantal leuke weetjes over de bruisende stad Groningen

* Groningen telt 200.000 inwoners en is hiermee nummer 6 van de grootste steden van Nederland. 25% van de inwoners van de stad zijn student!

* Het Kingsland Festival, dat op Koningsdag plaatsvindt (27 april 2016) staat dit jaar op 3 plekken in Nederland. Het festival wat in RAI te Amsterdam begon, staat sinds vorig jaar in de Brabanthallen te Den Bosch en dit jaar komt daar de Stadspark Drafbaan te Groningen bij.

* Naast het Bierfestival op vrijdag 8 en zaterdag 9 april 2016 organiseert het Bierfestival Groningen in samenwerking met ’t Feithhuis, Stenden Hogeschool, Progress Events en Bierista als mediapartner op donderdag 7 april 2016 het Bierdiner. Tijdens het Bierdiner worden meerdere gangen geserveerd bestaande uit streekproducten in combinatie met speciaalbieren uit het noorden.

* De Rijksuniversiteit van Groningen dateert van 1614 en is de op één na oudste nog bestaande Universiteit van Nederland. Er studeren ongeveer 26.000 studenten en daarvan komt ongeveer 10% uit het buitenland.

*Het Groninger Museum heeft zich, sinds de bouw in 1994, ontpopt als een enorme publiekstrekker. Momenteel is er een tentoonstelling te zien over David Bowie.

Woningen in Groningen!