Ben je op zoek naar een vloer, maar weet je nog niet zo goed wat het beste bij je past? Verdiep je dan eens in tegel laminaat. Een zeer fijne vloer! Laminaat is niet voor niets de meest populaire vloersoort in de Nederlandse huishoudens. Tegel laminaat is laminaat, alleen dan met de print van een tegel. Wedden dat het niemand opvalt, dat het laminaat is?

Wat is tegel laminaat?
Laminaat is gemaakt van samengeperste houtvezels. Elke laag samengeperste houtvezels maakt een laminaatplank sterker. Daarnaast wordt er een verharder toegevoegd om stevigheid te creëren. Een printlaag wordt erop gedrukt, dus in de vorm van marmer, leisteen of een betonlook tegel in het geval van tegel laminaat. En als laatste komt er een beschermlaag op, die de tegel laminaat beschermt tegen vocht, vuil en krassen. Doet laminaat je denken aan een houtlook? Dan heb je nog niet kennis gemaakt met tegel laminaat. Tegel laminaat lijkt op een tegel, alleen geniet je van de voordelen van laminaat, die verder op in het artikel aan bod komen.

Tegel laminaat in veel verschillende soorten
Tegel laminaat is er in veel verschillende soorten en past daarom ook in ieder interieur. Of je nu voor klassiek gaat of modern, urban jungle, industrieel of landelijk. Om het effect van een tegel nog meer te benadrukken, is tegel laminaat met een v-groef wellicht iets voor jou. Daarnaast is er de keuze uit veel verschillende afmetingen, waarmee je juist een speels effect of juist een oase van rust creëert in je interieur.

Tegel laminaat gemakkelijk van aankoop tot onderhoud
Waarom tegel laminaat kopen? Ten eerste is dit een vriendelijke vloer voor je portemonnee. Je bespaart ontzettend veel met tegel laminaat ten opzichte van echte tegels. Er is veel minder voorbereidingswerk nodig en er is minder mankracht nodig omdat het eenvoudig zelf te leggen is. Daarnaast zal niemand jouw laminaatvloer onderscheiden van echte tegels, maar geniet je wel van de warmte van comfortabel laminaat. Als laatste is tegel laminaat ook in onderhoud ideaal en goedkoop. Stofzuigen of vegen en een beetje lauw water (niet te nat) is genoeg! Eens in de maand of in het kwartaal is het dweilen met een sopje speciaal voor laminaat wel raadzaam om zo lang moglijk van tegel laminaat te kunnen genieten.

Tegel laminaat kopen
Overtuigd van tegel laminaat? Waar koop je het? Het is belangrijk om goede kwaliteit laminaat op de kop te tikken. En dat doe je vaak bij een speciaalzaak. Bebo Parket is een speciaalzaak in Vriezenveen, Overijssel, waar ze een enorme showroom hebben met laminaatvloeren en dus ook tegel laminaat. De koffie en wat lekker staan daar altijd voor je klaar.