Mensen die iets unieks aan de muur willen hebben, kunnen uit verschillende soorten muurdecoratie kiezen. Het liefst willen we allemaal een kunstwerk uit een gallery maar dat is niet voor iedereen betaalbaar. Een buitengewoon soort kunstwerk dat tegenwoordig erg populair is, is het glasschilderij. Dit is een vorm van kunst waarbij het schilderij niet op canvas, maar op speciaal geprepareerd glas wordt afgedrukt. Het resultaat hiervan is zowel bijzonder als uniek. 

De elegante uitstraling van een glasschilderij

Met een glasschilderij aan de muur voeg je echt iets bijzonders toe aan je interieur. Deze schilderijen zijn te krijgen in een groot aantal verschillende stijlen en formaten. Kies een stijl die je mooi vindt en een plek in je huis waar deze het best tot zijn recht komt en je zult optimaal kunnen genieten van prachtige kunst, die er door de gebruikte techniek heel bijzonder uitziet. Door het gebruikte plexiglas komt er namelijk een extra diepte in de afbeelding, waardoor je er wel naar kan blijven kijken!

Hoe werkt deze techniek precies?

Een glasschilderij is een specifiek soort schilderij dat in steeds meer huiskamers en bedrijven terug te vinden is. Niet verwonderlijk ook, want deze techniek zorgt ervoor dat elke afbeelding er nog mooier uit komt te zien. De techniek is eigenlijk heel eenvoudig. Er wordt een afbeelding afgedrukt op een bepaald formaat. Deze afbeelding wordt dan achter een laag plexiglas geplakt. Deze laag is 5 mm dik. Er is hierbij gekozen voor plexiglas, aangezien deze vorm van glas veel sterker is dan gewoon glas. Daar komt nog eens bij dat plexiglas ook veel lichter is dan gewoon glas. Je bent er daardoor zeker van dat je nieuwe schilderij op gegeven moment niet van de muur komt vallen. Het plexiglas heeft niet alleen maar een speciaal diepte effect, maar is daarnaast ook een garantie voor een extra glossy look. Dit is dan een vorm van kunst die het heel goed doet in een moderne inrichting.

Een glasschilderij is helemaal naar wens te bestellen

Wanneer je voor de inrichting van je huis kiest voor een mooi glasschilderij, dan haal je echt iets unieks in huis. Niet alleen maar uniek omdat het er mooi uitziet, maar vooral ook bijzonder omdat jij het glasschilderij helemaal aan je persoonlijke wensen aan kunt passen. Zo heb je bij een specialist op het gebied van glasschilderijen om te beginnen een stijl voor je schilderij. Binnen deze stijl heb je dan de keuze uit een groot aantal verschillende afbeeldingen. Vind je hier een afbeelding tussen die je mooi vindt? Bepaal dan hoe groot je deze afbeelding afgedrukt wil hebben. Heb je een wat kleinere huiskamer, dan is een kleine afbeelding wellicht een beter idee. Maar als je een afbeelding wil hebben die absoluut het middelpunt van een ruimte is, kies dan een afbeelding op groot formaat.

Maak een keuze uit het assortiment van The Art Of Interior

The Art of Interior is een specialist op het gebied van alles wat met glasschilderijen te maken heeft. We werken samen met internationale topfotografen, om zo de mooiste afbeeldingen aan onze klanten aan te kunnen bieden. Zo heb jij iets aan de muur wat echt op je persoonlijke smaak aansluit.