Onze hoofdstad staat bekend om de prachtige gebouwen, maar ook om de ontzettend hoge huizenprijzen. Zowel huur- als koopwoningen zijn prijzig, en worden daarbij in de huidige markt ook nog stevig overboden. Daarbij komt ook nog eens dat er weinig beschikbaar is in Amsterdam. Rondom het centrum wordt weinig tot niks meer bijgebouwd. In de buitenwijken is er wel meer nieuwbouw, maar dan zit je niet meer hartje Amsterdam. Wij helpen je bij jouw zoektocht naar jouw droomhuis in de stad!

Harde eisen of toch meer concessies doen?

Weten waar je naar op zoek bent is toch een hele belangrijke factor bij de zoektocht naar een nieuwe woning. Daarbij kun je voor jezelf enkele harde eisen opstellen die je als echte eis hebt, zoals het aantal slaapkamers of bijvoorbeeld wel/geen tuin. Uiteraard moet je daarbij wel realistisch blijven voor wat betreft het budget. Verder kun je ook een aparte lijst maken met wensen die je graag zou willen in de woning. Met die lijst kun je je zoektocht starten en als blijkt dat het niet mogelijk is om al deze wensen te laten vervullen, kun je concessies maken. Op die manier kom je steeds dichterbij een huis wat al voldoen aan jouw woonwensen!

Moet ik een makelaar inschakelen?

Je kunt ervoor kiezen om je zoektocht te starten zonder makelaar, al wordt dit toch vaak wel afgeraden. Dit omdat het zonder makelaar nóg moeilijker is om ertussen te komen en kans te maken. Daarom wordt het toch wel aangeraden om hulp te krijgen van een makelaar. Een makelaar in Amsterdam is op de hoogte van alle spelers in de markt en kan er daardoor voor zorgen dat je meer kans zult maken. Daarbij kan de makelaar ook gerichter voor jou op zoek gaan naar een huis dat voldoet aan jouw wensen en waar je eventueel ook de concessies zal moeten maken.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn bod wordt geaccepteerd?

Als je vooraf aan je zoektocht al in gesprek gaat met een financieel adviseur, weet je ook precies wat je kunt lenen, wat je zelf kunt inbrengen en tot hoever je wil gaan voor een huis. Als je dit vooraf duidelijk hebt, kun je sneller handelen wanneer er geboden kan worden en hoef je niet meer te wachten op mogelijke goedkeuring. Als je zekerheid hebt over de financiering, kun je ook ervoor kiezen om de ontbindende voorwaarden te laten vallen. Dat is een voordeel voor de verkopers omdat ze dan zekerheid hebben dat de koop wordt gesloten. Dat biedt weer extra kans voor jou!