Met hoeveel mensen je ook in een huis woont, het wordt er na verloop van tijd altijd vies. Zo blijft er bijvoorbeeld vaak rommel onder schoenen zitten. Dit laat in huis los, waardoor het op de vloer komt te liggen. Daarnaast vallen er geregeld broodkruimels en andere etensresten op de grond. Om ervoor te zorgen dat het geen puinhoop wordt in huis, maak je regelmatig schoon. Dankzij de hulpmiddelen uit onderstaande tekst wordt het schoonmaken in huis een stuk makkelijker.

Stofzuiger
Er zijn mensen die rommel op de vloer aanvegen met een bezem. Een bezem is handig om een ruimte voor het oog schoon te maken, maar goed schoon wordt het er niet van. Daarom gebruiken veel mensen een stofzuiger om de vloer in huis schoon te maken. Dit apparaat zuigt de rommel op en vangt dit op in een stofzuigerzak. Hierdoor hoef je het zelf niet op te vegen met stoffer en blik, iets wat wel nodig is als je jouw vloer veegt met een bezem.

Als er slechts een kleine hoeveelheid rommel op de vloer ligt, vind je het mogelijk wat overdreven om hier telkens de stofzuiger voor te pakken. In dat geval neig je mogelijk toch naar een bezem. Je kunt dit hulpmiddel inderdaad gebruiken, maar veel mensen hebben ook een kruimeldief in huis. Dit apparaat is eigenlijk een kleine stofzuiger. Grote verschil is dat hij draadloos is, waardoor je er makkelijk en snel rommel mee opzuigt.

Dweil
Nadat je met de stofzuiger rond bent gegaan door jouw woning, is de meeste rommel van de vloer af. Toch is het goed mogelijk dat er ook wat in de vloer is getrokken. Als dit het geval is, maak je jouw huis niet alleen schoon met de stofzuiger. Nee, in dat geval heb je ook een dweil nodig. Doordat je een dweil nat maakt voordat je hem gebruikt, verdwijnen vlekken uit de vloer. Vul de emmer niet alleen met water, maar gebruik ook schoonmaakmiddel. Let er wel goed op wat je gebruikt. Niet alle schoonmaakmiddelen zijn namelijk geschikt voor een vloer.

Schoonmaakspullen
Ben je met de stofzuiger rond gegaan en heb je gedweild? Dan is jouw vloer inmiddels schoon. Er komt echter meer kijken bij het schoonmaken van jouw woning. Zo kan er bijvoorbeeld ook stof op de kast of in de vensterbank liggen. Daarnaast kunnen er vlekken in de eet- of salontafel zitten. Zorg daarom altijd dat je een groot aantal schoonmaakspullen van Action in huis hebt. Huishouddoekjes zijn hier een goed voorbeeld van. Wanneer je deze doekjes nat maakt, kun je er prima een vensterbank, tafel of kast mee afnemen. Zorg er ook voor dat je minimaal één emmer in huis hebt. Deze vul je met water en schoonmaakmiddel, zodat je een huishouddoekje makkelijk en snel uit kunt spoelen.