De elektrische auto is populair. De accu’s van deze auto’s moeten regelmatig worden opgeladen. Dat kun je doen bij een openbare laadplek. Door de groeiende populariteit van de elektrische auto’s zijn deze openbare laadplekken steeds vaker bezet. Het opladen van een elektrische auto is dus niet altijd mogelijk. Heb je een elektrische auto en wil je die auto iedere dag kunnen opladen? Dan is het plaatsen van een eigen laadpaal bij je thuis of bij je kantoor het overwegen waard. Je weet dan immers zeker dat je iedere dag de accu kunt opladen. Bezitters van een elektrische auto die iedere dag zorgeloos met een volle accu op pad willen gaan kunnen contact opnemen met het bedrijf groenopladen.nl. De installateurs van dit bedrijf installeren een laadpaal bij je thuis of bij je kantoor.

Geld verdienen met een eigen laadpaal

Overweeg je om thuis een laadpaal te laten installeren? Dan wil je natuurlijk meer weten over de kosten van een laadpaal thuis. Je moet een bepaald bedrag betalen voor de laadpaal en voor het laten installeren van de laadpaal. Bovendien moet je periodiek een bedrag betalen voor het bij de laadpaal behorende abonnement. Toch is het laten installeren van een laadpaal zeker het overwegen waard. Waarom? Omdat er met de eigen laadpaal geld kan worden verdiend.  Er moet natuurlijk ook betaald worden voor de gebruikte elektriciteit. Het te betalen bedrag per kWh is bij het thuisladen veel lager dan bij het laden bij een openbare laadpaal. Bij thuisladen moet een bedrag van tussen de 21 en 35 cent per kWh worden betaald. Bij openbare laden moet er een bedrag tussen de 30 en 59 cent per kWh worden betaald. Door het veel hogere dat bij openbaar laden moet worden betaald is thuisladen, ook als rekening gehouden wordt met de bij thuisladen te betalen abonnementskosten, aanmerkelijk goedkoper. Kies je voor thuisladen? Dan ‘verdien’ je dus iedere maand geld.

Geen landelijke subsidie voor eigen laadpaal

Kun je subsidie krijgen voor het laten plaatsen van een eigen laadpaal? Die vraag kan niet direct worden beantwoord. Er bestaat namelijk geen landelijke subsidie. In sommige gemeenten krijg je geen subsidie voor een eigen laadpaal thuis. Verstrekt jouw gemeente geen subsidie? Dan kun je bij jouw gemeente wel een aanvraag indienen voor het plaatsen van een openbare laadpaal. Stel dat die openbare laadpaal dicht bij jouw huis wordt geplaatst. Dan kan jouw elektrische auto toch dicht bij huis worden opgeladen.

Installatie door een erkende installateur

Je hebt besloten om een laadpaal bij je thuis te installeren. Zelf installeren van een laadpaal is onverantwoord De laadpaal moet geïnstalleerd worden door een gecertificeerde installateur. Door de laadpaal te laten installeren door een erkende installateur weet je zeker dat de laadpaal goed wordt geïnstalleerd. Je weet wat de kosten zijn van de laadpaal inclusief installatie, want er is een offerte op maat gemaakt.

Geen vergunning nodig voor een eigen laadpaal

Laat je een laadpaal installeren in je garage of op je eigen terrein? Dan hoef je geen vergunning aan te vragen bij de gemeente. Wil je een laadpaal laten installeren op grond van de gemeente? Dan moet je een vergunning aanvragen bij de gemeente. Dit is  geen laadpaal die alleen jij mag gebruiken. Het is een openbaar beschikbare laadpaal. Bij deze openbaar beschikbare laadpaal moet een verkeersbord worden geplaatst.