Niemand wil een tochtig huis in de winter, en dankzij nieuwe technologie en innovatie is het verwarmen van je huis nog nooit zo kosteneffectief, efficiënt en betaalbaar geweest. Vloerverwarmingssystemen zijn in Nederland steeds populairder geworden vanwege een reeks factoren. Er zijn twee soorten vloerverwarmingssystemen, op waterbasis en elektrisch. Beide hebben dezelfde voordelen, alleen verschillende manieren van emissie. Eenmaal geïnstalleerd, straalt je vloer warmte naar boven uit in je kamer, waardoor de warmte gelijkmatig over de kamer wordt verdeeld, waardoor je huis warm blijft in de koudere seizoenen. 

 

Uit bed stappen met een warme vloer is absoluut een luxe, maar er zijn veel praktische, kosteneffectieve en efficiënte redenen waarom we denken dat het overwegen van een overstap van een conventionele radiator naar vloerverwarming jij en je gezin ten goede zou kunnen komen. Daarover leggen we in dit artikel graag meer uit!

 

Radiatoren hebben een open ruimte zonder obstakels nodig om de warmte volledig door je woonruimte te laten circuleren. Meubels en grote voorwerpen hebben vaak de neiging de warmte te absorberen, waardoor het moeilijk wordt om de perfecte ruimte in je kamer te vinden en vaak niet de meest esthetische ruimte is als het gaat om het interieurontwerp van je huis. Dit spoort mensen vaak aan om samen te komen bij de muur waarin de radiator is geplaatst voor maximale warmteoverdracht.  

 

Met een vloerverwarming infrezen en plaatsen zijn deze situaties geëlimineerd. Vloerverwarming is uitstekend geschikt voor een gelijkmatige warmteverdeling in je kamer, omdat de vloer warmte naar boven uitstraalt. Dit betekent dat je niet meer voor de radiatoren hoeft te kruipen voor warmte en comfort. Niet alleen dit, maar vanuit esthetisch oogpunt hoef je niet langer rekening te houden met welke muur de beste plaats is om je radiator te installeren. Vloerverwarming neemt namelijk geen ruimte in beslag in je kamer en wordt niet verstoord door je meubelindeling.

 

Er zijn ook veel gezondheids- en veiligheidsvoordelen als het gaat om vloerverwarming, zoals het elimineren van gevaren als het om kinderen en huisdieren gaat. Dit komt doordat vloerverwarming geen verwarmingselementen blootlegt. Veel huiseigenaren hebben ook gemerkt dat huisdieren de voorkeur geven aan het comfort dat een vloerverwarmingssysteem kan bieden. Met een gelijkmatige verdeling van de warmte over het gehele oppervlak van de vloer, en voor huisdieren die lijden aan pijn of gewrichtsproblemen, kan vloerverwarming de broodnodige verlichting bieden.

 

Omdat vloerverwarming geen dierenharen en stof aantrekt of laat circuleren, zoals standaardradiatoren doen, heeft het ook het voordeel dat het ongewenste symptomen helpt verlichten bij mensen die lijden aan astma en allergieën, waardoor je huis voor iedereen comfortabeler wordt. Geld besparen op je energierekening is altijd een geweldig gevoel, en omdat vloerverwarming een groter oppervlak in beslag neemt, betekent dit ook nog eens dat deze tegen lagere kosten en temperaturen kan werken, en omdat er weinig onderhoud nodig is, zou je een besparing op je energierekening moeten kunnen zien. Dit is natuurlijk fijn, want het bedrag dat je overhoudt, kun je aan leuke dingen uitgeven. Waar gaat de volgende vakantie naar toe?