Als je een mooie tuin hebt, zul je hier altijd onderhoud aan hebben. Het maakt het veel makkelijker als je over het juiste tuingereedschap beschikt. Het kost je op die manier een stuk minder tijd en maakt het werken in de tuin ook nog eens een stuk leuker! We gaan je op weg helpen. 

Snoeien in de tuin

Het maakt niet uit hoe groot je tuin is, er is altijd wel een struik, boom of heg die gesnoeid moet worden. Dit is belangrijk om het er mooi en onderhouden uit te laten zien, maar het snoeien van dode takken zal ook de groei van de planten weer bevorderen.  Snoeien kan nogal een tijdrovende taak zijn. Het goede gereedschap zal het een stuk gemakkelijker maken. Voor een heg is een goede heggenschaar nodig en voor kleinere takken kom je al een heel eind met een snoeischaar. Als je een boom moet snoeien met dikke takken zal de stihl kettingzaag je uit de brand helpen. Met dit gereedschap als basis zal het snoeien een makkelijke taak worden! 

Het bodemonderhoud

Met het onderhouden van de bodem doelen we voornamelijk op het weghalen van onkruid, mos en afval op je gazon. Je kunt dit op veel manieren doen. Zeker onkruid weghalen is van niemand een favoriet klusje, maar hier zijn veel verschillende soorten gereedschap om je te helpen. Je kunt het handmatig doen, met een onkruidsteker, onkruidbrander of gebruik er onkruidmiddel tegen. Voor alle verschillende mogelijkheden kun je kijken bij Detuinmachineshop. Kijk hierbij altijd goed naar de hoeveelheid onkruid en de locatie erbij. Het weghalen van onkruid, mos en afval van je gazon is belangrijk aangezien op die manier de lucht, water en voedselopname van het gazon wordt verbeterd. Zo blijft je gazon een stuk mooier. 

Onderhoud van je gazon

Het onderhoud van het gazon vraagt in de meeste gevallen nog om het meeste werk. Dit begint dus bij het weghalen van onkruid, mos en afval. Om het gazon mooi groen te houden en te beschermen tegen schimmels en ziektes, is het belangrijk om je gazon drie keer per jaar te bemesten. Doe dit in de lente, in de zomer en in de herfst. Dit kun je handmatig doen, maar je kunt het jezelf ook gemakkelijk maken en het met een strooiwagen doen.  Daarnaast is de bewatering van het gazon natuurlijk zeer belangrijk. Hou dit vooral in de gaten in de zomer en met langere droge periodes. Als laatste is het natuurlijk belangrijk om je gazon te maaien. Dit doe je het gemakkelijkste met een grasmaaier of kies voor een robotmaaier die het voor je doet. Welke soort grasmaaier het beste bij je tuin past, is afhankelijk van de grootte van je gazon. Voor een klein gazon is een handmaaier ideaal, maar voor een groter gazon is een robotmaaier of zitmaaier toch een stuk makkelijker!