De meeste mensen kennen het fenomeen waar moet ik met al mijn spullen heen wel. Daar zijn twee manieren voor, namelijk ont spullen of zorgen voor een goede manier van opbergen zonder dat het teveel ruimte inneemt. Maar dan, standaard kasten voldoen maar zelden aan je eisen! Ze zijn te hoog, te laag, te smal of hebben een onpraktische indeling. Oftewel, ze zijn vaak niet efficiënt omdat er ruimteverlies op zal treden. Maar het kan ook zijn dat de indeling en alles wel naar wens is maar niet in de juiste kleur en/of stijl. Met een kast op maat kun je precies een kast samenstellen die voldoet aan je behoefte. Dat lijkt toch wel op een droom die uitkomt. Van een simpele schuifdeurkast tot een kast met draaideuren, alleen een kastinterieur zonder deuren of een combinatie van beide. Ook voor onder een schuin dak of wanneer plaatsing in een afwijkende hoek wordt gewenst. In dit geval zijn draaideuren het meest praktisch. Voor al je wensen zijn passende oplossingen.

 

Wat zijn de voordelen van schuifdeurkasten op maat?

 

Je stelt de kast helemaal zelf samen, waardoor je zowel de binnen- als de buitenkant helemaal kan aanpassen naar eigen wens en smaak. Je kan kiezen uit diverse kleuren en materialen die bij jou passen. Deze zijn tevens te combineren. Stel je hebt een kast met drie schuifdeuren, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om twee deuren in dezelfde kleur te nemen en voor een derde een spiegel-/ glazen deur of hetzelfde materiaal in een andere kleur. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid! Een ander voordeel is dat je met een schuifdeurkast ruimte kan besparen, omdat voor het openen en sluiten van de deuren namelijk geen extra ruimte nodig is. De deuren schuiven voor elkaar langs bij het open en dicht doen van de deuren met als extra voordeel dat amper stof naar binnen kan komen.  

 

De draaideurkast 

 

Met een draaideurkast krijg je een praktische ruimte om kleding of spullen in op te bergen, met als groot voordeel ten opzichte van een schuifdeurkast, dat alle deuren tegelijk open kunnen staan. Zo heb je een compleet overzicht. Ze worden dan ook vaak gebruikt als kledingkast. Een ander voordeel is dat je wanneer gewenst één of meerdere deuren kan laten voorzien van een slot. Ook voor een draaideurkast geldt dat jezelf helemaal het interieur kan bepalen. Kleur, vorm, grootte, frame en wel/geen handgrepen. Het kan volledig naar jouw wens uitgevoerd worden en bij je interieur aansluitend.  Een draaideurkast in hoekopstelling is ook mogelijk, zo kan echt elke centimeter bergruimte benut worden.