Kasten zijn er in vele soorten en maten en onmisbaar om bezittingen in op te bergen. Volgens opruimgoeroe Marie Kondo is een opgeruimd huis goed voor je algehele welzijn en dat geloven wij graag. Neemt niet weg dat we wel wat hulp kunnen gebruiken bij het ordenen van eigendommen en het kiezen van de beste kast voor elke leefruimte.

Hieronder enkele adviezen die u op weg kunnen helpen.

 

Voor welke ruimte heeft u een kast/opbergmeubel nodig?

 

Het begint allemaal met de vraag voor welke ruimte u een kast of opbergmeubel nodig hebt.

In elke leefruimte verzamel je andere spullen en met een verschillend doel. Gebruik je de spullen dagelijks of slechts enkele momenten per jaar. Denk hier bewust over na. Hoe beter u kunt bepalen hoe u dit wilt opbergen hoe prettiger uw leefruimte zal zijn en hoe makkelijker u dit zo kunt houden. Veel ‘wanorde’ ontstaat namelijk omdat er in veel gevallen geen logische opruimplek wordt gekozen.

kmmmm

 

De hal

 

De entree van uw huis en dus de eerste indruk voor de rest van uw woning. Wel zo fijn dat dit direct de juiste uitstraling heeft. Heeft u een ruime hal? Fijn! Dan is er genoeg ruimte voor een (extra) opbergmeubel voor schoenen en tassen. Is het een smalle ruimte? Een hangmeubel dat niet te diep is, is dan ideaal. Om een ruim gevoel te behouden is het raadzaam om de vloer zo leeg mogelijk te houden, dus werk dan naar boven toe. 

 

De Meint hangkast van Pilat&Pilat is ideaal voor in een hal, deze kast is slechts 30cm diep en heeft schuifdeuren (ruimtebesparend) en kan laag of juist hoog aan de muur worden gemonteerd. Meint is verkrijgbaar in verschillende breedtes en ook maatwerk is mogelijk op aanvraag.

 

Kastenmodule Stijn van Pilat&Pilat is ook een fijne basis voor uw hal. Het is een opbergplank en kapstok in een. Hij kan geplaatst worden in een smalle nis of juist royaal tegen een lange muur. Gegarandeerd een warme en serene binnenkomst voor u en uw gasten.

 

Spullen die u minder vaak nodig hebt kunnen hoger opgeborgen (sjawls en handschoenen bijvoorbeeld). Sleutels en tassen kunnen op ooghoogte en voor het grijpen aan kapstokken als de tijdloze Annelies en/of Polly kapstokken van Pilat&Pilat. Hang meerdere naast elkaar (als een soort lambrisering) voor een ruimtelijk effect.

 

Woonkamer

kmmm

Een ruimte waar wordt geleefd en waarin veel verschillende vormen en soorten kasten passen. Is de woonkamer ruim dan kunt u ervoor kiezen uw bank midden in de ruimte te plaatsen zodat er meer muurruimte is voor het plaatsen van een dichte of juist een open kast. 

 

Bekijk de ruimte goed, is er een nis of ruimte onder een raam? Mogelijk dat u hier een wandmeubel kunt plaatsen zoals de Berend van Pilat&Pilat. Een kastenserie met veel gezichten. Achter de ‘Japanse’ schuifdeuren van kast Jaap verdwijnen oneindig veel spullen.

De Hotze hangkast daarentegen is heel luchtig en open en is een mooie omlijsting van dierbare spullen die gezien mogen worden. Veel boeken en deze graag in het zicht? Dan is de Edward van Pilat&Pilat mogelijk een beter idee. Boeken zijn zwaar en Edward is open maar solide en staat stevig op de grond. Edward kan ook prima ingezet worden als roomdivider.

 

Geen plek voor een kast midden in de ruimte? Een laag dressoir heeft de ideale maat voor onder een kozijn, maar is ook leuk als extra achter de bank. Zorg er hierbij voor dat de kast net niet boven de rugleuning uitkomt en gebruik ‘m voor boeken, tijdschriften of een mooie lamp. Elfriede is een mooi voorbeeld of kijk eens naar de veelzijdige maatvoering van de Berend wandkastenserie.

 

Werkkamer

 

Een werkkamer vraagt weer om een andere aanpak. Heeft u alleen een laptop nodig dan is een goed bureau op de juiste hoogte al snel voldoende. Een blikvanger als de Pilat&Pilat Lutgarde (verkrijgbaar in meerdere hoogtes) of opberger Hyke op wielen bewaard net die leuke catalogi of digitale benodigdheden. Toch nog wat paperassen? Dan ordent Sofie deze voor u.

 

Heeft u werk of een hobby waarbij u veel spullen gebruikt dan is een grote dichte kast die rijkt tot het plafond mogelijk een goede optie. Categoriseer en bundel spullen die u veel gebruikt op ooghoogte. Minder belangrijke spullen kunnen laag of juist hoger opgeborgen. 

 

Slaapkamer

 

Een hangend nachtkastje aan de muur als een open Eirik blokje kan erg mooi zijn of een Stijn achterwand voor uw bed inclusief plankjes voor een lamp of een boek is al snel voldoende. 

 

De belangrijkste opberger in een slaapkamer is de kledingkast. 

 

Onder in een kast kunt u werken met dozen zonder deksel. Sorteer de spullen rechtop zodat u alles in een oogopslag kunt zien. Boven in een kast kunt u denken aan spullen verticaal naast elkaar zetten. U moet direct kunnen zien wat er is, dat scheelt zoeken. Groepeer zoveel mogelijk om overzicht te houden en zo sneller keuzes te kunnen maken, dat werkt heel fijn. 

 

Tip: houdt altijd 1 vak helemaal leeg, deze kan gebruikt worden als ‘later op te ruimen’ vak. Puilt deze uit? Dan wordt het dus tijd om alleen dit vak op te ruimen. Zo blijft de rest van de kast langer op orde.

 

Kast Jaap van Pilat&Pilat kan heel goed worden ingezet als kledingkast of als ‘walk-in-closet’ De deuren van de fraaie Jaap kast kan gespoten worden in wit of matzwart of een kleur op aanvraag. Er zijn 3 standaardmaten beschikbaar en op aanvraag is maatwerk mogelijk.

 

Keuken

 

Bij een goede keukenindeling is er als het goed is aandacht besteed aan voldoende opbergruimte. Toch kan er nog behoefte zijn aan iets extra’s. Kast Diederik van Pilat&Pilat is een open kast en verkrijgbaar in verschillende hoogtes, draai ze in verschillende richtingen en creëer hiermee een eigenzinnig kasten-eiland. Smalle muur? Bekijk eens de Hotze hangkast.

Een stijlvolle manier van opbergen en etaleren van uw favoriete spullen.

Lutgarde is een mooie oplossing voor in een hoek en biedt ruimte aan kookboeken en espresso kopjes en serviesgoed dat gezien mag worden.

 

Bijkeuken

 

Een bijkeuken is een multifunctionele ruimte. Deze zeer praktische ruimte in huis wordt gebruikt als extra voorraadkast, opbergkast en als bak-, werk- en wasruimte. Vaak kom je via de bijkeuken een huis binnen en is het wel zo fijn om deze ruimte overzichtelijk en netjes te houden. Maak bij een kleine bijkeuken gebruik van de hoogte. Plaats een wandkast tot aan het plafond. Met een klein trapje bereik je de niet veel gebruikte spullen bovenin. 

Open kast Edward is naar wens in drie verschillende hoogtes samen te stellen en biedt ruimte aan al die extra sporttassen, schoenen en was benodigdheden op een stijlvolle manier. De Meint hangkast van Pilat&Pilat kan op ooghoogte opgehangen ook voor veel extra ruimte zorgen. 

 

Bekijk de gehele collectie kasten

 

Op de website van Pilat&Pilat kunt u de gehele collectie kasten, dressoirs en/of wandmeubels bekijken. Kijk gerust rond en weet dat er bij veel modellen meerdere opties zijn. Naast de maatvoering, divers inspiratiebeeld en houtsoorten & afwerkingen kunt u per product onder downloads alle productinformatie en prijzen terugvinden. Vragen of advies nodig? Kom gerust langs in de showroom in Twijzel of ga naar een dichtstbijzijnd verkooppunt, daar helpen ze u graag verder.