De kerstdagen staan weer voor de deur. We geven je enkele tips om het nog gezelliger te maken in huis!

De kerstboom

Heb jij hem al in huis? Naast de lichtjes en kerstballen kun je nog veel meer met je boom. Je kunt kiezen voor houten accessoires, engeltjes, strikjes, hulstbladeren en besjes. Snoepjes en kransjes zijn oschermafbeelding-2016-12-14-om-11-59-42ok een leuke toevoeging, of natuurlijke dingen zoals dennenappels of fruit. Je kunt ook linten gebruiken om de kerstboom mee te decoreren. Maak er strikjes van en bind ze aan de takken vast.

Leg nep sneeuw op de takken voor een extra winters en gezellig effect.

Denk ook aan de voet van je boom. Zet deze in een mooie mand of een stoer krat en leg er een gezellig kleed bij.

Is je kerstboom klaar? Dan is het nu tijd om je gezellige kersthoekje af te maken. Versier ook de omgeving van de kerstboom. Leg cadeautjes neer, zet leuke decoraties naast de boom, maak er echt een winters tafereel van.

Accessoires

Kerstaccessoires mogen niet ontbreken tijdens de kerstdagen. Rood en wit zijn de ultieme kerstkleuren.schermafbeelding-2016-12-14-om-12-01-41

Begin bij de voordeur en in de gang zodat je een winters welkom kunt geven aan mensen die je ontvangt. Hang een kerstkrans aan de deur en een maretak op in de gang.

 

schermafbeelding-2016-12-14-om-12-01-55

 

 

Een plateau met verschillende kaarsen staat ook heel sfeervol. Een stolp of glazen pot met lichtjes erin staat ook erg gezellig!

Hang een paar decoratieve kerstsokken op. Heb je een open haard? Hang deze kerstsokken daarboven op. Met een touwtje kun je deze ook vastmaken aan de gordijnrails.

schermafbeelding-2016-12-14-om-12-16-08Er zijn ook leuke manieren om je kerstkaarten in huis te presenteren. Hang ze bijvoorbeeld aan een slinger aan de deur.

 

Tafelen

Normaal voldoet een bord, een servet en bestek, maar op kerstavond mag dat meer zijn. Kaarsen mogen absoluut niet ontbreken.
Je tafel wordt een pronkstuk door natuurlijke elementen toe te voegen: kies voor onderzetters uit hout of decoreer met een takje uit de kerstboom.

Voor extra feest kun je goud- en zilvertinten gebruiken.
Maak het af door een paar kerstballen op de tafel te leggen.

Ze worden vaak vergeten bij het decoreren van de tafel: de stoelen! Met wat lint, stof en wintergroen, dennenappeltjes en versiering in de kleuren van je kerstboomversiering maak je je kersttafel helemaal af.

schermafbeelding-2016-12-14-om-12-08-56


Ben je nog op zoek naar een leuke woning? Bekijk dan het actuele huurwoning aanbod!