Is het inmiddels alweer een paar jaar geleden dat er iets aan de slaapkamer van je kind(eren) is gebeurd? Dan vind je het misschien tijd om deze onder handen te nemen. Om te voorkomen dat je dingen vergeet, breng je eerst in kaart wat er allemaal moet gebeuren. Helaas weten veel mensen niet goed hoe ze de verbouwing van een kinderkamer voorbereiden. Daarom zetten wij hier 5 zaken op een rijtje om over na te denken voordat je begint.

1. Muren
Wie niet te veel tijd en moeite wil steken in het verbouwen van een kinderkamer, neigt er mogelijk naar om alle muren in dezelfde kleur te schilderen. Dit is makkelijk, maar het resultaat houdt vaak te wensen over. De kinderkamer wordt dan namelijk behoorlijk saai. Dit kun je voorkomen door één of twee muren een andere kleur te geven. Je kunt zelf kleuren kiezen, maar het is ook leuk om je kind te laten kiezen.

In plaats van verven kun je er ook voor kiezen om de muren van een kinderkamer te behangen. Het aanbrengen van behang kost vaak wat meer tijd, zeker als je voor behang met een patroon kiest. Toch is behang op een kinderkamer hartstikke leuk. Doordat er allerlei soorten behang zijn, zit er vast iets tussen wat je kind leuk vindt.

2. Vloer
Zodra je weet wat er op de muur komt, ben je er nog niet. Je moet namelijk ook nog nadenken over de vloer. Wil je een onderhoudsvriendelijke vloer voor een kinderkamer en mag dit ook niet te veel geld kosten? Grote kans dat je bij laminaat uitkomt. Laminaat is daarnaast ook nog eens duurzaam, ijzersterk en slijtvast, waardoor het ideaal is voor kinderkamers. Extra bijkomstigheid is dat je het zelf kunt leggen.

3. Gordijnen
Naast de muur en vloer moet je ook nadenken over de raamdecoratie in de kinderkamer. Koop niet de eerste beste gordijnen die je tegenkomt, want het is belangrijk dat ze verduisterend zijn. Hierdoor kun je het lekker donker maken op de kamer. Kies je voor gordijnen waar (veel) licht doorheen komt? Dan slaapt je kind misschien niet goed.

4. Verlichting
Verlichting is ook iets waar je over na moet denken als je een kinderkamer onder handen neemt. Het is namelijk wel prettig als je ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat een lampje aan kunt doen op de kamer. Zorg daarom altijd dat er een plafondlamp hangt die voldoende licht geeft. Het is bovendien handig om een nachtlampje te kopen. Je kind kan deze bijvoorbeeld gebruiken als hij ’s nachts naar de wc moet.

5. Accessoires
Ben je bijna klaar met het verbouwen van een kinderkamer? Dan wordt het tijd om wat leuke accessoires uit te zoeken. Een kamer zonder accessoires oogt namelijk nogal saai en bovendien kan je kind zich hier niet prettig voelen. Koop bijvoorbeeld wat dingen om aan de muur te hangen en zet iets leuks in de vensterbank. Hiermee maak je de kinderkamer namelijk echt af.