Wil je jouw huis een nieuw kleurtje geven omdat je de oude kleur beu bent, maar weet je niet welke je moet kiezen, dan ben je hier op de juiste plek. We delen met jou de nieuwste kleurtrends voor 2022. Of je er nu voor kiest om zelf één muur in een knalkleur te verven of je hele woonkamer in een nieuwe kleur latex te spuiten, er zijn genoeg hippe, mooie en trendy keuzes waar je in 2022 uit kunt kiezen. 

Rustige tinten voor een kalme uitstraling 

De meest hippe kleuren van 2022 zijn warm, rustig en kalm. Pastelkleuren, koele blauwtinten, donkere aardetonen en warme neutrale kleuren doen het dit jaar heel goed. Bovendien is er dit jaar weer ruimte voor een paar leuke gouden accenten. Kies de kleuren die bij jou passen en combineer er op los. 

Zacht blauw

Een van de meest trendy kleuren van dit jaar is zacht blauw dat zelfs een beetje neigt naar grijs. Deze zachte frisse kleur zorgt voor een neutraal en trendy ogend resultaat. De kleur combineert zeer goed met andere neutrale tinten zoals roze en geel pastel. Of wat dacht je van goudtinten om net even wat meer luxe toe te voegen aan je interieur. 

 

Het is geen probleem om al je muren in deze frisse kleur te verven, het zal er prachtig uit komen te zien. We raden aan om hiervoor een latex verfspuit te gebruiken. Door latex te spuiten in plaats van te rollen krijg je een gelijkmatiger en mooi resultaat. 

Natuurlijk groen

We zien groen al een tijdje terug als trendkleur in zowel verf als interieur. Eigenlijk is niks te gek, je kunt kiezen voor een lichte groentint, een natuurlijke olijfkleur of elegant donkergroen. De kleuren groen doen het ook goed met de jungle trend van onder andere kussens met tropische plantenprint, kaarsenhouders in de vorm van tijgers en bamboe schilderijlijsten ziet. 

Pastelkleuren

In een huis met pastelkleuren is het heerlijk thuiskomen. Het geeft een kalme uitstraling die perfect is voor bijvoorbeeld je thuiskantoor. Je kunt de pasteltinten onderling heel goed combineren, ben dus niet bang om verschillende muren een andere pastelkleur te geven. 

Gouden accenten 

Goud is al tijdje een trend. Niet zo gek ook want het maakt elk interieur net even wat chiquer en kan je interieur net even die special touch geven. Je kunt uiteraard kiezen voor gouden accessoires, maar heb je wel eens overwogen om een muur, nis of deur goud te verven. Probeer het maar eens uit, het zal echt een geweldig statement maken. 

 

Mix & match

Eigenlijk is tegenwoordig niks te gek zolang jij maar happy bent. Om te zorgen dat je kleuren en interieur goed in balans zijn kun je drie kleuren kiezen en die toepassen volgens de 60–30–10 regel. Volgens deze regel gebruik je in 60% van je interieur je hoofdkleur en de andere twee kleuren in de 30% en 10% verhouding. 

 

Tip! Om je muren egaal te kunnen verven raden we latex spuiten aan. Latex spuiten is sneller en zorgt voor een egaler resultaat dan rollen.