De huizenmarkt lijkt met de dag krapper te worden. Huizen worden steeds duurder zijn steeds lastiger te krijgen. Hierdoor betaal je al snel heel veel geld voor relatief weinig woning. Hier heeft niet iedereen zin in, dus steeds meer mensen kijken verder naar andere, unieke woonplekken. Zo winnen tiny houses, vakantiewoningen en ook stacaravans aan populariteit. Steeds meer mensen kiezen voor een stacaravan als optie voor een (tweede) woonplek. Naast het feit dat een stacaravan relatief goed te betalen is brengt het meer voordelen met zich mee. Lees verder om te ontdekken waarom een stacaravan dé unieke woonplek voor jou kan zijn. 

 

Waarom kiezen voor een stacaravan?

Een stacaravan klinkt misschien een beetje gek als woning en meer als iets waar je op vakantie in verblijft. Niets is echter minder waar! Er staan in Nederland heel veel stacaravans te koop die ook prima als vast verblijf gebruikt kunnen worden. Een stacaravan hoeft natuurlijk minder te kosten dan een reguliere woning, maar brengt ook veel voordelen met zich mee: 

 

  • Stacaravans kunnen vaak volledig gestoffeerd en gemeubileerd worden aangeschaft. Zo kan je er na de aanschaf bijna direct in!
  • Stacaravans hebben een efficiënte inrichting. Zo kun je in minder ruimte toch nog al je spullen kwijt!
  • In een stacaravan voelt elke dag een beetje als vakantie. Doordat een stacaravan zo een unieke woonplek biedt voelt elke dag een beetje als vakantie. Zit na werk bijvoorbeeld nog lekker even op de veranda met een wijntje. 

 

Naast al deze voordelen hebben stacaravans vaak een prettige ligging als je op zoek bent naar iets meer rust. Ze liggen vaak iets verder buiten de stad of de drukte, waardoor je lekker tot jezelf of de natuur kunt komen. Dit maakt een stacaravan ook een ideale woonplek als je graag thuis werkt. 

 

Twijfel je nog? Probeer een tweedehands stacaravan

Als het toch nog een beetje spannend klinkt om je woning voor een stacaravan in te ruilen kun je ook eerst een tweedehands stacaravan uitproberen. Deze zijn al eerder bewoond, maar nog altijd in prima staat. Daarnaast wordt bij occasions vaak de mogelijkheid tot verplaatsing aangeboden. Als je bijvoorbeeld op een andere locatie wilt wonen dan waar de stacaravan nu staat kun je een Tweedehands stacaravan kopen zonder staanplaats. Kies vervolgens zelf waar je de stacaravan wilt plaatsen. Dit zal in overleg met de gemeente moeten, maar het geeft net wat meer vrijheid dan een vaste staanplaats. Zo kun je jouw unieke woonplek volledig vormgeven!