Een gezellig huis is een plek waar je je op je gemak voelt en tot rust kunt komen. Veel mensen vinden het lastig om een geheel te creëren in hun interieur. Het gebruik van woonaccessoires kan hierbij helpen. Omdat het niet voor iedereen even eenvoudig is om een huis gezellig te maken, delen we in dit artikel een aantal waardevolle tips met je. Waar de meesten vaak denken aan een volledige nieuwe inrichting, is dit in de praktijk dus helemaal niet het geval. Zo kun je met een aantal leuke sierkussen je bank een volledige look en feel geven en kun je door het anders indelen van de woonkamer ook zorgen voor een volledig nieuwe look. Kortom, voldoende mogelijkheden dus om mee aan de slag te gaan. Dus mis jij een stukje gezelligheid, dan is dit artikel zeker de moeite waard om eens goed door te lezen. Wanneer je deze praktische tips zelf toepast, zul je zien dat je huis ineens een stuk sfeervoller en gezelliger is.

Ga voor een grote vaas met (droog)bloemen

Bloemen doen het altijd goed. Of het nu gaat om een klein bosje tulpen of een enorm veldboeket, bloemen zorgen voor vrolijkheid en sfeer in ieder interieur. Omdat verse bloemen wekelijks vervangen moeten worden, is een droogboeket natuurlijk een perfect alternatief. Het voordeel hieraan is, is dat zo’n boeket tot in lengte van jaren meegaat. Aan te raden is wel om een grote vaas te kiezen, zodat er ook daadwerkelijk ‘iets’ staat. Vooral wanneer je gaat voor een vaas op de eettafel of je dressoir. Handig is om te kiezen voor een neutrale kleur, zodat je deze overal en altijd kunt toepassen binnen iedere stijl. Stel dat je dan een keer verandert van stijl, dan kun je deze vaas te allen tijde hergebruiken.

Kandelaars en kaarsen

Kandelaren zijn helemaal terug van weggeweest. Niet voor niets zien we ze daarom dan ook in allerlei verschillende soorten, kleuren en maten. Vooral een kandelaar van de A la Collection doet het ontzettend goed. Het leuke aan een kandelaar is, is dat je ze met elkaar kunt combineren. Dat houdt dus in dat niet per se twee dezelfde soorten bij elkaar hoeft te zetten, maar een kleine en grote variant is mogelijk, maar ook verschillende kleuren kan prima. Kies je voor een set eenvoudige kandelaars, dan kun je ze ook gewoon opfleuren met wat kaarsen. Let wel op dat wanneer je voor kaarsen kiest, ze niet overal aansteekt.

Maak gebruik van de muren

Spiegels zijn geweldige woonaccessoires om een kamer te transformeren en de sfeer te verbeteren. Ze reflecteren niet alleen het licht, maar creëren ook de illusie van ruimte. Door slim gebruik te maken van spiegels, kun je kleine ruimtes groter laten lijken en donkere kamers lichter maken. Bovendien zijn spiegels er in vele vormen en maten, van wandspiegels tot decoratieve spiegels in unieke ontwerpen. Door ze te gebruiken als decoratief element, kunnen ze ook een vleugje stijl en persoonlijkheid aan elke kamer toevoegen. Kortom, maak handig gebruik van de muren.