De lente is aangebroken en de zomer komt dichterbij. Het is tijd om over jouw tuin te praten. Hoe is je tuin? Is jouw tuin klaar voor zonnig weer, of ben je nog op zoek naar inspiratie? In dit artikel geef ik je enkele tips zodat jij deze zomer weer optimaal van je tuin kunt genieten. Lees snel verder om erachter hoe je dit kunt doen!

Buiten leven

Het thema van 2021 is het buitenleven. Wie wil er niet zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen? Een heerlijk glas wijn nuttigen met vrienden, of lekker barbecueën met het gezin. Daarnaast is buiten zijn natuurlijk ook gezond! Het buitenleven is ervoor om de comfortabele sfeer van binnen naar buiten te verlengen. In de zomer zou je tuin de beste plek moeten zijn om naartoe te gaan! Om dit te garanderen, is het belangrijk om goed na te denken over de decoratie en aandacht te besteden aan details. De juiste tuinmeubelen zijn natuurlijk erg belangrijk. Bijvoorbeeld deze luxe tuinset van Fonteyn.

Voeg groen toe aan de tuin

Houd je nog steeds van een tuin met wat leven erin? Goed nieuws, want dit is precies wat er deze zomer helemaal in gaat zijn. Vervang die saaie tegels en plaats wat planten. Zo creëer je direct een heel andere sfeer! Niet zo van tuinieren? wees niet bang. Er zijn veel planten die heel weinig onderhoud nodig hebben! De bohemian stijl is een voorbeeld van de integratie van veel groen in de tuin. Naast veel groen kenmerken bohemian tuinen zich ook door het gebruik van natuurlijke materialen (zoals bamboe en rotan). In een bohemian tuin zijn ook details belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan windlantaarns, mooie kussens en hangers voor aan de muur.

Geniet het hele jaar door

Ik heb al gezegd: dat tijd buiten doorbrengen goed voor de gezondheid is. Daarom kiezen steeds meer mensen voor oplossingen waarmee ze het hele jaar door van hun prachtige tuin kunnen genieten. Bovendien heeft elk seizoen zijn eigen charme. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een balkon, terrasoverkapping of tuinkamer. Met buien in de zomer zit je droog, en in de winter organiseer je een comfortabele winterbarbecue!


Wordt je hier enthousiast van? Neem dan een kijkje op de website van Fonteyn.