De zomer zit er weer aan te komen in Nederland. Met andere woorden, je zult ook weer de tuin in moeten. Overigens zou je hiervoor ook een hovenier kunnen inhuren. Op deze manier hoef jij het tuinonderhoud niet te doen. Dat scheelt je weer werk, terwijl de hovenier ook nog een echte expert is op dit gebied. Zodoende zal je tuin er in de zomer weer prachtig uitzien. Desondanks zou je dit ook zelf kunnen proberen, al helemaal met de onderstaande tips. 

 

Controleer de planten

Bij het gereedmaken van de tuin voor de zomer is het handig om goed op te gaan ruimen. Daarnaast kun je ook op zo’n moment ook eenvoudig gaan kijken welke planten het goed doen en welke juist niet. Hiervoor moet je de planten checken op ziekten en ongedierte. Eventueel kun je dergelijke problemen direct aanpakken als je ze aantreft. Ook het weghalen van het onkruid is verstandig om dan te doen. Zo ziet je tuin er direct weer wat mooier uit.

 

Recycle de bladeren

Als er bladeren van de bomen vallen dan is het aan te raden om ze allemaal te verzamelen. Nadat je dit gedaan hebt kun je de blaadjes recyclen. Je kunt de bladeren namelijk hergebruiken als compost. Je kunt het namelijk als compost gebruiken door de blaadjes rondom de nieuwe planten uit te spreiden. Op deze manier zul je onkruid vermijden, terwijl de grond er ook vochtig door blijft. De gevallen bladeren zijn dus zeker geen rommel dat je zomaar kunt weggooien.

 

De juiste hoeveelheid water

Nadat de winter in het land is geweest is de grond droog. Hierdoor is het belangrijk om de grond voor te bereiden op de warme winter die eraan zit te komen. Dit houdt dus in dat je de grond weer vochtig moet maken. Hoeveel water je moet geven aan de planten hangt met name af van het weer. Overigens is het beter om één keer per week een goede hoeveelheid water te geven aan de planten. Dit levert namelijk sterkere wortels op dan wanneer je elke dag een beetje water geeft.