Een verhuizing kan behoorlijk veel stress opleveren. Het is dus niet zo gek dat er regelmatig iets mis gaat. In dit artikel delen wij de 5 meest gemaakte valkuilen. Veel mensen vergeten bijvoorbeeld om het internetabonnement op tijd mee te verhuizen of om de verhuisdozen duidelijk te labelen. Gelukkig kun je van deze veel voorkomende fouten juist iets leren. Lees de onderstaande punten door om deze verhuisfouten zelf te voorkomen! 

 

  1. Onnodige spullen meeverhuizen

We weten allemaal dat je zo vroeg mogelijk moet beginnen met inpakken. Maar het is belangrijk om de verhuisdozen niet zomaar vol te proppen met allerlei spullen. Voor je het weet neem je allemaal onnodige dingen mee naar je nieuwe woning. Dat is natuurlijk zonde van de tijd en moeite. Wees daarom kritisch welke items je in een verhuisdoos stopt en welke spullen beter direct in de vuilniszak kunnen. Heb je iets niet meer nodig, maar is het nog wel bruikbaar? Probeer het dan te verkopen of geef het weg. 

 

  1. Verhuisdozen niet labelen

Tijdens het inpakken lijkt alles heel logisch. Je weet precies waar de keukenspullen in zitten en welke doos is gebruikt voor de kamerplanten. Maar weet je dit een paar dagen (of zelfs weken) later ook nog? Waarschijnlijk niet. Maak het jezelf dus makkelijk door alle dozen direct te labelen. Schrijf op de doos welke spullen erin zitten en/of naar welke kamer de verhuisdoos moet. 

 

  1. Te weinig hulp inschakelen

Een verhuizing wordt in veel gevallen onderschat. Je denkt misschien dat een beetje hulp van de buurman en een tante wel genoeg is, maar dit valt vaak tegen. Overweeg daarom om professionele hulp in te schakelen of vraag sterke vrienden en familieleden of ze tijd hebben. 

 

  1. Nog geen internet in het nieuwe huis

Het kan natuurlijk gebeuren dat je de verhuizing niet vroeg genoeg hebt doorgegeven bij je internetprovider. Dan kun je de eerste dagen zonder internet komen te zitten in je nieuwe woning. Een goede oplossing? Maak gebruik van een Unlimited Data abonnement van KPN voor tijdelijk internet thuis. Dit is een mobiel abonnement waarmee je onbeperkt kunt bellen, sms’en en internetten. Je kunt niet alleen streamen en appen op je telefoon, maar je kunt ook een hotspot aanmaken. Deze hotspot werkt dan tijdelijk als wifi-netwerk in je nieuwe huis. Zo kun je ook andere apparaten met het internet verbinden en gebruik maken van unlimited data. Ideaal als je moet werken op de laptop of wanneer je wilt videobellen op je tablet! Je creëert een hotspot door te zoeken naar ‘persoonlijke hotspot’, ‘draagbare hotspot’ of ‘mobiele hotspot’ in het instellingenmenu van je telefoon. Daarna kun je de andere apparaten met dit wifi-netwerk verbinden.

 

  1. Wasmachine vergeten te ontwateren

Ook het ontwateren van de wasmachine wordt vaak vergeten. Dit kan grote gevolgen hebben. Bij het loskoppelen van de machine kan er ineens heel veel water vrijkomen. Of nog erger, de wasmachine loopt leeg in de volle verhuiswagen met al jouw spullen erin. Schrijf deze taak dus meteen op je to-do lijstje!