Net als iedere andere vrouw heb jij ongetwijfeld ook een favoriete trui. Omdat deze trui fijn zit en lekker warm is, draag je hem het liefst iedere dag. Helaas komt er altijd een moment waarop jouw trui niet meer te dragen is. Zo slijt de stof bijvoorbeeld als je hem veelvuldig draagt. Gelukkig kun je het een en ander doen om jouw favoriete trui langer mooi te houden. De onderstaande tips helpen jou hier een handje bij.

Was de trui niet te vaak
Als je jouw favoriete trui draagt, kan deze smerig worden. Zo kan er tijdens het avondeten bijvoorbeeld saus op het kledingstuk komen. Gevolg hiervan is dat er een vlek ontstaat. Om de trui weer schoon te krijgen, doen de meeste mensen hem in de was. Dit is inderdaad de makkelijkste manier om de vlek uit het kledingstuk te krijgen. Toch is het niet verstandig om jouw trui om de haverklap te wassen als je hem zo lang mogelijk mooi wilt houden.

Zit er slechts een kleine vlek in jouw trui? Dan is het wat overdreven om hem direct in de was te doen. Er zijn namelijk genoeg andere manieren om een vlek uit jouw trui te krijgen. Breng bijvoorbeeld eens wat shampoo aan op de vlek en maak de trui schoon met lauwwarm water. Wrijf hierbij niet te hard. Grote kans dat de vlek op deze manier uit jouw trui verdwijnt. Laat jouw trui nooit lange tijd weken in lauwwarm water. Dit is namelijk niet goed voor de stof.

Laat hem regelmatig luchten
Jouw favoriete trui kan verschillende luchtjes opnemen als je deze draagt. Zo kan er bijvoorbeeld zweet in de stof gaan zitten. Ruikt jouw trui niet bijzonder fris meer? Dan doe je hem mogelijk in de wasmachine. Net als bij vlekken geldt ook voor luchtjes dat dit niet altijd nodig is. Je kunt jouw trui namelijk ook een paar uur laten luchten. Grote kans dat de vieze luchtjes hierna verdwenen zijn. Wil je jouw favoriete trui toch wassen? Was hem dan altijd binnenstebuiten. Zodoende kan andere kleding niet langs het materiaal schuren, waardoor jouw trui langer mooi blijft.

Berg de trui goed op als je hem niet draagt
In de wintermaanden loop je mogelijk dagelijks in een trui, maar in de lente en zomer is het hier vaak te warm voor. Hierdoor kan het voorkomen dat je favoriete trui een paar maanden niet draagt. Om ervoor te zorgen dat hij mooi blijft, is het belangrijk om hem goed op te bergen. Vouw hem altijd netjes en losjes op. Leg hem vervolgens niet op de grond in jouw slaapkamer, maar berg hem op in de kledingkast. Gaat het om een gebreide trui? Hang deze dan nooit en te nimmer op een hanger. Dit komt het model en breiwerk van dergelijke truien namelijk niet ten goede.