Vind je dat je woonkamer maar saai is en zou je het graag wat gezelliger en huiselijker maken? Het kan soms best ingewikkeld zijn om te bedenken wat er dan precies moet gebeuren om die woonkamer een upgrade te geven. In dit artikel delen we enkele tips.

Groen

Planten kunnen de inrichting van jouw woonkamer echt naar een hoger plan tillen. Als je niet zulke groene vingers hebt en de neiging hebt om planten langzaam te laten sterven, is het een idee om te kiezen voor vetplanten, omdat deze weinig water nodig hebben. Kies voor een mooie grote kamerplant in de hoek van de kamer of naast de bank, hang wat hangplantjes op of zet je mooie vensterbank, bijvoorbeeld een vensterbank van mooieplinten.nl vol met een aantal kleinere potjes. De vensterbank is meestal de ideale plek voor planten, omdat ze hier voldoende zon kunnen vangen.

Een mooi vloerkleed

Een vloerkleed is dé manier om je woonkamer net dat beetje extra te geven. Een vloerkleed past mooi in het midden van een ruimte, of kan in de zithoek geplaatst worden, rustend onder de bijzettafel en een deel van de bank. In het laatste geval is het het beste om te kiezen voor een laagpolig vloerkleed, omdat je anders onomkeerbare deuken in je kleed krijgt. Een hoogpolig vloerkleed is niet geschikt om meubels op te plaatsen, maar het oogt wel heel gezellig en zorgt in de winter voor lekker warme voeten.

Overdenk de verlichting

Als je de sfeer in een ruimte wil verbeteren, is het een goed idee om de verlichting te overdenken. De woonkamer is een plek waar we vooral in de avond vertoeven en om die reden wil je natuurlijk dat het gezellig en rustgevend verlicht is. Kies voor lampen met een wat gelere gloed of een lampenkap die het licht vergeeld. Dat oogt gezelliger. Lampen met een dimfunctie zijn ideaal voor in de woonkamer. Ook is het leuk om naast de plafondlamp te kiezen voor extra punten in de ruimte voor sfeerverlichting om zo verschillende lichtbronnen met elkaar te combineren voor een gezellig effect.

Nieuwe bekleding

Veel mensen vervangen nooit de bekleding van hun bank, maar enkel de volledige bank. Zonde, want met een bank kun je veel langer doen dan je denkt en wanneer je het houdt bij het vervangen van de bekleding, is dat zowel duurzamer als goedkoper. Wanneer je kiest voor nieuwe bekleding van je bank of stoelen in de woonkamer, kun je met een kleine verandering een hoop teweeg brengen. Kies bijvoorbeeld eens voor een leren bankbekleding, voor een wat stoerder effect, of ga voor een compleet andere kleur dan je had, om de woonkamer een compleet nieuwe look te geven.