Ineens heb je er genoeg van: die oude gebarsten tegeltjes, die lekkende douchebak en niet te vergeten die lelijke spiegel boven je al net zo lelijke wastafel. Het wordt tijd om daar eens iets aan te doen. Maar “even” je badkamer verbouwen, dat vereist nogal een investering. Tenminste, dat is wat veel mensen tegenhoudt om iets aan die ruimte te gaan doen. Maar wat nu als je alle onderdelen van het sanitair in je badkamer voor een hele goede prijs gewoon online kunt bestellen? Dan wordt die drempel al een stuk lager!

Bepaal wat je wilt veranderen in je badkamer

Wil je alleen nieuw sanitair en een nieuw badkamermeubel? Moet ook de complete douche worden vervangen? Wil je de indeling van je badkamer helemaal aanpassen? Moeten er overal nieuwe tegels komen? Of ga je voor een echt grote verandering en ga je een van de kamers op de verdieping veranderen in een ruime badkamer?

Tussen al deze opties zit nogal wat prijsverschil. En dan komt ook nog de vraag: ga je het zelf doen of laat je het doen? De volgende stap is dus een logische:

Bepaal je budget

Je budget is afhankelijk van alle bovenstaande factoren, maar ook van het geld dat je voor de verandering van je badkamer over hebt. Je zult dus goed moeten kijken naar de verschillende mogelijkheden.

Maak een lijst met benodigdheden, van badkamermeubel en bad tot douchecabine en toilet. Vergeet ook niet dat je waarschijnlijk nieuwe kranen en accessoires nodig hebt. Ook de tegels zet je hier al bij. Dan ga je online op zoek naar de beste prijzen en zet je deze allemaal onder elkaar. Je weet dan globaal al wat de complete inhoud van je nieuwe badkamer je gaat kosten.

Besteed de verbouwing uit óf doe het zelf

Wanneer je ervoor kiest om de verbouwing uit te besteden, is het verstandig om bij verschillende bouw- en klusbedrijven offertes aan te vragen. Geef aan dat je zelf wel voor de materialen zorgt, dat scheelt alvast veel geld.

Ben je handig? Dan is het wellicht een optie om de badkamer zelf onder handen te nemen. Dit is natuurlijk een stuk minder duur, maar vergis je niet in de tijd die gaat zitten in een goede verbouwing.

Geniet van je nieuwe badkamer

Is de verbouwing eenmaal achter de rug en is het stof weer neergedaald? Dan zul je merken dat je nieuwe badkamer een favoriete kamer in je huis wordt. Alles is heel en nieuw en weer goed schoon te houden. Je zult wensen dat je ‘m jaren eerder had aangepakt!