Een nieuw te bouwen huis vraagt om een stevige, frisse basis. Dat wil zeggen: binnen strak gestukte wanden en buiten een goed aangelegd gazon en terras. Daarmee kun je alle kanten op en geef je het een eigen kleur, vorm en uitstraling.
Heerlijk als het zover is dat de muren gestukt kunnen worden. In nieuwbouwwoningen vaak een fluitje van een cent omdat de muren veelal redelijk glad zijn. In dat geval bestaat er de mogelijkheid in plaats van grove zware stuclagen spuitpleister toe te passen.
Spuitpleister aanbrengen in plaats van een dikke stuclaag
Dat houdt in dat er een dun laagje pleisterwerk wordt aangebracht van zo’n twee tot drie millimeter. Het wordt er met een geavanceerde machine op gespoten en is zomaar klaar. Vaak is voorstrijken niet eens noodzakelijk omdat het pleister zo is samengesteld dat voorstrijken overbodig is.
Na het nieuwbouw stucen van de muren en plafonds kan men dit gemakkelijk witten met een verfroller of spuiten in de juiste kleur. In dat laatste geval moet wel de omgeving goed worden afgeplakt. In nieuwbouwwoningen is dat gemakkelijker dan in bestaande bouw.
Graszoden geven de tuin direct karakter
Als de aankleding van de binnenzijde van de woning op deze manier vordert, is veelal de tuin aan de beurt. Wie ook daar snel een tuinuitstraling aan wil geven in plaats van tijdenlang door zand en modder te moeten lopen, kan het beste kiezen voor graszoden.
Graszoden leggen is niet moeilijk en je kunt het prima zelf doen. Het is dan wel belangrijk dat je je goed verdiept in hoe je dat het beste kunt doen, want het vraagt een zekere techniek, afgestemd op de grondsoort. Je kunt het natuurlijk ook door professionals laten doen, dan ben je sowieso verzekerd van een mooi gazon waar je binnen veertien dagen al overheen kunt lopen.
Met graszoden heb je in no time een dichte grasmat en als het goed wordt gelegd krijgt onkruid geen kans. Zorg in alle gevallen voor een goede aangewalste ondergrond, die eventueel bemest is. Snijd de zoden op maat en wals ook deze na het leggen goed aan. Daarna is het belangrijk dat de graszoden de juiste vochtigheidsgraad behouden waardoor ze zich goed hechten. In de zomer betekent dat vaak sproeien.
Geef een reactie