Welke vloer je uiteindelijk gaat kiezen voor de woning is altijd een lastige keuze. Je kunt gaan voor een parketvloer die vaak van kunststof of hout gemaakt wordt, maar je kunt ook kiezen voor een tegelvloer. 

Toch is er nog een andere vloer die je kunt kiezen die geheel anders is dan de vloeren die we zojuist hebben omschreven. Namelijk een gietvloer.

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Wat is een gietvloer? Het is letterlijk een vloer die gegoten wordt. Wanneer we kijken naar traditionele vloeren zien we vaak dat deze gelegd worden. Lossen kleinere onderdelen van de vloer worden per stuk gelegd in banen of patronen. 

De vloer wordt gemaakt van een mengsel van verschillende ingrediënten. Een die hier aan toegevoegd wordt, is bijvoorbeeld Epoxy. Ook kan er nog pigment aan het geheel toegevoegd worden. Het geheel wordt uiteindelijk een gladde vloeistof en wanneer het klaar is, gaat de vloer over de ondervloer gegoten worden. Je krijgt dan een egale laag aan vloeistof die niet in de ondervloer trekt, maar juist opdroogt. Dat opdrogen kan wel even duren. 

Sowieso duurt het 3 tot 5 dagen voor dat de vloer gedroogd is, maar het kan ook zijn dat de vloer in gedeeltes gelegd wordt en dan duurt het proces dus nog een stuk langer. Een gietvloer aanleggen is ook niet iets wat iedereen zomaar kan doen, maar waar een professional bij komt kijken om dit zo goed mogelijk te doen. Het is aan te raden om een gietvloer aanleggen dan ook echt aan professionals over te laten.

De voordelen van gietvloeren

Er zitten natuurlijk een hoop voordelen aan gietvloeren als deze. Het grootste voordeel is dat de vloer dus een geheel vormt. Hierdoor heb je geen naadjes in de vloer. Deze naadjes kunnen namelijk een hoop vuil opslaan. Ook is het lastiger om over een vloer te gaan met naden wanneer we aan het stofzuigen of dweilen zijn. Het vuil wat je probeert op te zuigen, blijft hierdoor hangen en komt niet in de stofzuiger, maar juist in de naadjes terecht. Ontzettend vervelend dus. 

Ook is het zo dat de vloer dus aan te passen is aan een hoop verschillende interieurs. De kleuren zijn allemaal precies zo te krijgen zoals jij zelf wil en daarnaast valt er ook nog een hoop te wijzigen in de afwerking van de vloer waardoor hij dus precies te krijgen is als jij wil. 

Gietvloer prijs

De gietvloer prijs kan verschillen. Het kan natuurlijk liggen aan het mengsel wat je uiteindelijk kiest, maar ook de kleur en de afwerking die de vloer krijgt. Ook zit er nog een verschil tussen de afmeting van de ruimte waar je de vloer krijgt.