We gaan het hebben over een onderwerp waar je misschien niet elke dag bij stilstaat, maar dat wel een enorme impact heeft op de eerste indruk van een huis of gebouw: de deurmat. Ja, je leest het goed, die bescheiden mat die zo vaak over het hoofd wordt gezien, maar die wel heel belangrijk is voor een schone en professionele entree.

Waarom een goede deurmat belangrijk is

Laten we eerlijk zijn, niemand houdt van een vieze vloer. Of je nu een woning, groot kantoor of een winkel binnenstapt, de vloer is vaak het eerste dat mensen opvalt. Een goede schoonloopmat helpt niet alleen om vuil en vocht buiten te houden, maar draagt ook bij aan de veiligheid door uitglijden te voorkomen. En niet te vergeten, het zorgt voor een verzorgde eerste indruk.

Voordelen van entreematten

  • Ze houden vuil tegen

Een deurmat zorgt ervoor dat vuil, modder en vocht op de deurmat achterblijft en niet wordt doorgelopen de woning of het gebouw in. Dat zorgt voor een schone en veilige entree en bovendien hoef je zo minder vaak je entree schoon te maken.

  • Ze voorkomen glijpartijen

Vloeren kunnen nog weleens een beetje glad zijn, zeker als het buiten regent. Door je schoenen direct aan een entreemat af te drogen, voorkom je een natte en vaak gladde vloer.

  • Ze beschermen de vloer

Met een goede schoonloopmat voorkom je slijtage aan de vloer, dat zorgt voor een langere levensduur van je vloer.

Welke deurmat past bij jou?

Maar hoe weet je nu welke deurmat geschikt is voor jouw situatie? Bij Madico helpen ze je graag op weg met een paar algemene tips om op te letten.

Kies voor kwaliteit
Een goede deurmat is ook duurzaam. Kies voor een mat die bestand is tegen intensief gebruik en die lang meegaat zonder zijn functionaliteit te verliezen. 

Het juiste materiaal
Er zijn verschillende materialen beschikbaar, van kokosvezel tot rubber en textiel. Rubber is bijvoorbeeld perfect voor buitenmatten, terwijl textielmatten beter werken in een hal of andere binnenruimte.

De juiste maat
Deurmatten zijn er in allerlei vormen en maten. Zorg ervoor dat je een mat kiest die perfect past bij de entree van je woning of gebouw. Bij Madico bieden ze ook op maat gemaakte oplossingen aan die precies voldoen aan jouw specifieke behoeften.

Onderhoudsvriendelijk
Een deurmat moet gemakkelijk schoon te maken zijn. Kies voor een mat die eenvoudig te stofzuigen of te wassen is, zodat je entree altijd netjes blijft.

Entreematten speciaal voor woningbouw

Madico is een groothandel in entreematten en antislipproducten en levert hoogkwalitatieve deurmatten, vrijwel altijd direct uit voorraad. Ze zijn bovendien specialist in logomatten en maatwerk en leveren hun matten onder andere aan horeca, kantoren, industrie, zorg, winkels, vve’s en scholen. Ze bieden een eigen montage- en legservice en leveren door heel Nederland. Benieuwd naar de prijzen? Vraag een gratis offerte aan via www.madico.nl.