Heb je een huurwoning, dan kun je niet zomaar beslissen om zonnepanelen op je dak te leggen. En ook als je in een appartementencomplex woont, is je eigen energie opwekken niet mogelijk toch? Niet helemaal waar. Want er zijn ook mogelijkheden waarbij jij kunt bijdragen aan een groen Nederland en kunt zorgen voor meer zonne- en windenergie, zonder dat je panelen op je dak hoeft te plaatsen!

 

Dat we niet ongestraft en eeuwig energie uit onze aarde kunnen halen, dat weten we inmiddels (bijna) allemaal. Toch is lijkt het soms minder eenvoudig om zelf bij te kunnen dragen. Heb je een eigen woning of zakelijk pand, dan kun je in de meeste gevallen zelf beslissen om zonnepanelen op het dak te plaatsen en op die manier (een deel) van de energie die je gebruikt, zelf op te wekken. Heb je een huurpand, dan moet dat dus op een andere manier. 

 

Soorten groene energie

Groene energie is er in meerdere soorten zoals zonne-energie of windenergie. Het zijn vormen van energieopwekking waarbij we de aarde niet belasten, maar waarbij we er ook nog een van verzekerd zijn dat deze vorm van energie blijft bestaan. Anders dan de olie die we bij niet duurzame energie uit de aarde te halen. Daarnaast gaan met name de wind- en zonne-energie ook heel goed samen. Bedenk maar, in de zomer als de zon heel veel schijnt is er minder wind, maar in de herfst en winter als de zon er minder is, is er juist meer wind. Zo vullen deze twee manieren van groene energie opwekken elkaar perfect aan. 

 

Zelf opwekken

Groene energie kun je, zoals je waarschijnlijk wel weet, ook zelf opwekken door het plaatsen van zonnepanelen. Maar dat werkt dus niet als je een huurwoning hebt. Wil je dan toch graag bijdragen, dan kun je groene energie bij Pure-Energie afnemen. Daarmee wordt je namelijk ook zonder zonnepanelen toch gewoon een energiemaker. Neem je namelijk groene energie bij Pure-Energie af, dan vorm je samen met de andere klanten een community. Alle deelnemers in deze community leveren door het verbruik van energie een bijdrage aan het realiseren van nieuwe wind- en zonne-projecten in Nederland. Daardoor kun je alsnog bijdragen om Nederland groener te maken.  

 

Op de site kun je precies zien waar de energie allemaal vandaan komt en hoeveel energie er geleverd wordt per jaar of gewoon vandaag. Naast de energieteller kun je ook alles over het windpark of de zonnepanelen lezen. Daardoor weet je dus alles over de energie die je gebruikt. En ook heel belangrijk is de belofte is dat er ook nooit meer energie geleverd wordt dan er zelf op de diverse plaatsen in Nederland opgewekt wordt. De stroom die je krijgt komt dus altijd voor 100% uit windmolens en zonnepanelen in Nederland. 

 

Wist je al dat er ook groen gas is? 

In Nederland gebruiken nog steeds heel veel gezinnen dagelijks gas. Gek genoeg weten de meeste mensen niet dat er naast groene energie ook groen gas bestaat. En dat terwijl we ook gas niet zomaar ongestraft en voor altijd uit onze aarde kunnen halen. Dat het zo onbekend is, is waarschijnlijk omdat groen gas nog heel schaars is. In Nederland wordt groen gas daarom altijd gecertificeerd geleverd. Wil je toch graag bijdragen aan ook minder gaswinning? Dan is er nog een ander goed alternatief voor groen gas namelijk het CO2-gecompenseerd gas. Ook over deze manier van bijdragen kun je alles lezen op de site van Pure-Energie.