Een paard in je achtertuin houden (of je voortuin trouwens) lijkt misschien een gemakkelijkere optie dan het in een stalhouderij te houden, maar als je erover nadenkt om dit te doen, zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden, niet in het minst de kosten en tijd die je nodig hebt om voor je paard (of paarden) te zorgen. In dit artikel lees je daar meer over! 

 

Land

Een van de belangrijkste dingen, en zeker het eerste waar je aan moet denken, is of je genoeg land hebt om een ​​paard of meerdere paarden te houden of niet. Het is niet alleen grasland waar je aan moet denken, zelfs als je je paard niet gaat stallen, moet je toch een soort beschutting bieden zodat hij indien nodig een toevluchtsoord kan zoeken voor de elementen. Je moet ook rekening houden met lichaamsbeweging, als je niet genoeg ruimte hebt om een ​​paard te trainen, is er dan een plek in de buurt waar je hem regelmatig kunt laten bewegen. Je kunt er zelfs voor kiezen om het dier te trainen voor races. Anderen kunnen dan wedden op paarden en wellicht geld winnen als jij degene bent die als eerste met je paard over de streep komt. 

 

Schuilplaats

Ook in de vrije natuur hebben paarden beschutting nodig als het te warm wordt of als het regent of waait. Er zijn verschillende soorten opvang en het is helemaal aan jou wat voor soort opvang je kiest. Als je geen gebruik kunt maken van de natuurlijke beschutting die je hebt, is het belangrijk om op de juiste plek een beschutting te bouwen. Indien mogelijk moet het op de top van een helling staan ​​om het risico te verkleinen dat het wordt overspoeld met water. Het moet ook recht tegen de grens zijn of ver genoeg ervan verwijderd zodat er geen paarden tussen de twee kunnen komen te zitten. Een ideale plaats voor beschutting is met de rug tegen de heersende wind in zodat hij beschutting biedt tegen wind, sneeuw en andere winterse nare dingen, maar indien mogelijk ook op een schaduwrijke plek. Dit zal helpen om je paard koeler te houden tijdens de zomerse hitte. 

 

Beweegruimte

Er zijn geen vaste regels over hoeveel ruimte een paard nodig heeft om te bewegen en tot op zekere hoogte hangt het af van het soort training dat je doet. Als je bijvoorbeeld je paard longeert of hem gewoon traint, heb je niet veel ruimte nodig, ongeveer 15 meter is genoeg voor hem om te kunnen draven. Als jij en je paard zich echter voorbereiden op een springconcours, dan moet je minimaal 50 meter bij 80 meter zijn, hoewel dit het minimum is. Als je gewoon voor je plezier wilt rijden en je geen zorgen maakt over longeren of welke vorm van wedstrijd dan ook en je hebt gebieden in de buurt waar je legaal kunt rijden, dan is er geen reden waarom je thuis ruimte nodig zou hebben om te oefenen.