Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe radiator verticaal voor in de woonkamer, dan is het belangrijk om voor de aankoop wat informatie op te doen. Op deze manier weet je zeker dat de verticale radiator naar wens mooi zal staan in de woonkamer en daarnaast ook niet geheel onbelangrijk: de ruimte goed kan verwarmen. Hieronder lees je wanneer je voor een radiator verticaal voor in de woonkamer kunt gaan en welke populaire uitvoeringen mogelijk zijn in deze ruimte. 

 

Wanneer kies je voor een radiator verticaal?

Wanneer je in de woonkamer maar weinig ruimte hebt, dan is het slim om voor een radiator in verticale vorm te gaan. Denk hierbij aan een smal stuk muur tussen twee grote raampartijen of een smalle hoge muur in de midden van de ruimte. Je hebt een radiator in verticaal in iedere hoogte en breedte verkrijgbaar. Hierdoor kun je gemakkelijk voldoende capaciteit creëren om een ruimte zoals een woonkamer makkelijk te verwarmen.  

 

Radiator verticaal passend bij elke woonstijl 

Een radiator in verticale vorm kun je tegenwoordig passend krijgen bij iedere woonstijl. Vroeger zag je verticale verwarmingen vooral terug in een ruimte als een badkamer. Tegenwoordig past een radiator verticaal in iedere ruimte, waaronder de woonkamer. Een verwarming in deze vorm past bij iedere woonstijl. Of je nu een moderne, minimalistische, klassieke of industriële woonstijl hebt: een radiator verticaal past er perfect bij en er zijn dan ook twee populaire uitvoeringen waar je voor kunt gaan. 

 

Populaire uitvoeringen radiator verticaal

Je hebt veel verschillende soorten verticale radiatoren die je kunt gebruiken in de woonkamer. Hieronder lees je alles over twee populaire uitvoeringen in verticale vorm die we vaak tegenkomen in een ruimte als de woonkamer. 

 

Designradiatoren 

Een designradiator is een stijlvolle radiator. Dit soort radiator wordt ook wel een echte eyecatcher genoemd wanneer je hem plaatst in een ruimte als de woonkamer. Wanneer men denkt aan een designradiator, dan wordt er vaak gedacht aan de badkamer. Maar wist je dat designradiatoren steeds vaker ook buiten de badkamer te zien zijn? Je hebt dit type radiator in allerlei vormen, waaronder een verticale vorm. Daarnaast kun je iedere breedte, hoogte en kleur zelf uitkiezen. Zo heb je deze radiator in verticaal in kleuren als goud, zilver, geel, roze en zwart te koop. Op deze manier kun je de radiator altijd passend maken in jouw interieur. 

 

Paneelradiatoren 

Een horizontale paneelradiator is ook wel de meest voorkomende radiator in woningen. Maar naast deze horizontale versie, heb je ook een verticale versie. Deze radiator in verticaal is ook hartstikke populair, dit komt mede door de krachtigheid van de radiator. Hoe klein de vorm ook is, je krijgt bijna iedere ruimte er mee opgewarmd. Een radiator in verticale vorm heeft vaak een gladde buitenkant. Liever de originele buitenkant met ribbel? Ook dat kan. Je hebt paneelradiatoren in vele verschillende breedtes, hoogtes en kleuren. Door deze verschillende opties zal de radiator op iedere plek naar wens passen én zal daarnaast in iedere woonkamer mooi staan.