Rotterdam de bruisende stad aan de Maas!

Rotterdam is als havenstad verbonden met de Maas.  Vanaf de Willemskade, de Maaskade, de Willemsbrug, het Noordereiland, de Wilhelminapier en de Erasmusbrug, heb je continu uitzicht op de scheepvaart en de schitterende skyline van deze bruisende stad. Er zijn allerlei manieren om de rivier en de haven te ontdekken en te beleven.  Extra leuk is het om een keer de watertaxi te nemen of een tocht met de Spido te maken over de Maas.

Je kunt prachtige wandelingen  of fietstochten langs het water maken. Onderweg kom je zeker leuke restaurantjes of mooie plekjes tegen waar je heerlijk kunt uitrusten.

En wanneer je dan toch sportief bezig bent is er ook nog eens een vernieuwd skatepark aan de Westblaak. De uitstraling van het nieuwe skatepark is stoer en Rotterdams.

Kom je met de trein aan op het Centraal Station Rotterdam dan kom je direct Rotterdam binnen via de internationale toegangspoort. Dagelijks passeren hier zo’n 110.000 reizigers die gebruik maken van bus, tram, metro of trein. Intercity’s uit heel Nederland (inclusief Intercity Direct), de Thalys en andere internationale hogesnelheidstreinen stoppen hier dagelijks meerdere keren per dag.

rot2-580x386

Het Centraal Station heeft de afgelopen jaren een totale metamorfose gehad en het stationsgebouw is nu één van de architectuuriconen van Rotterdam. Het dak boven de sporen is gedeeltelijk bedekt met zonnepanelen en gaat vloeiend over in de kap boven de stationshal. De punt hiervan wijst naar het centrum van de stad. In de brede hal naar de perrons toe vind je zo’n 25 leuke en bekende winkels.

Een overdekte markthal kom je in meer grote steden tegen, maar die in Rotterdam maakt het zo bijzonder omdat er ook appartementen boven deze versmarkt zijn gemaakt. In de hal bevindt zich de markt met zo’n 100 vers units, circa 15 food shops en diverse restaurants met daaronder een supermarkt.  De Markthal is zeven dagen in de week open tot 20.00 uur ’s avonds.

Misschien ben je wel op zoek naar een leuke huurwoning of appartement in Rotterdam Noord of Zuid.  Je kunt  heel makkelijk van Rotterdam Noord naar Zuid met de mooie Erasmusbrug die de verbinding is tussen het noordelijke en zuidelijke deel van Rotterdam. Door de vorm van de pyloon kreeg de brug de bijnaam De Zwaan .

En weet je echt niet waar je wilt wonen in Rotterdam, beklim dan eens de Euromast. Je hebt hier een prachtig uitzicht over heel Rotterdam met zelfs een wijds uitzicht van 360 graden over Rotterdam en omstreken.  Met de Euroscoop is het mogelijk om naar een hoogte van 185 meter te klimmen. Overigens is  de Euromast de enige attractie in Europa waar je vanaf kunt abseilen, uiteraard onder begeleiding van een professional.

Ben jij ook geïnspireerd  geraakt om in Rotterdam te wonen, kijk dan eens naar het woning aanbod in Rotterdam en omgeving. Wie weet zit jouw woning hier wel tussen?