Materiaalkeuze kan in ruimtes erg sfeerbepalend zijn. Ga je voor een strakke donkere badkamer en zoek je wat contrast? Of moet het een rustgevend en bovenal natuurlijk geheel zijn? Met hout creëer je in beide gevallen een dergelijk resultaat. Wij vertellen je hoe en ook welke houtsoort goed past in badkamers.

Waarom voor bruin kiezen?

De bruine kleur van hout straalt volgens interieurexperts duurzaamheid, stabiliteit en veiligheid uit. Een perfecte kleur dus om in een rustige, fijne badkamer te gebruiken. Beige combineer je daarbij erg goed met donkere kleuren van bijvoorbeeld een zwarte kraan, zoals een zwarte badkraan of zwarte wastafelkraan. De combinatie van licht met donker zorgt voor een duidelijk contrast in de ruimte. 

Meubels van hout

Hout staat dus goed in de badkamer. Maar waar kun je precies hout kwijt zul je jezelf afvragen. Een vrij eenvoudige manier om met hout in de badkamer te werken, is door te kiezen voor een houten badmeubel. Dit is de kast onder de wasbak in jouw badkamer. Badmeubels zijn in tal van soorten, maten en van diverse materialen beschikbaar. Kies voor een hangend badmeubel, of eentje op pootjes. En daarbij is een houten badmeubel erg handig vanwege de extra opbergruimte. Lades of ruime opbergvakken: een houten badmeubel kan hier gemakkelijk voor zorgen. 

Houten details

Een nieuw badmeubel is niet in elke badkamer zomaar geplaatst. Daarom hebben we ook iets kleine ingrepen om toch hout in je badkamer te krijgen. Denk bijvoorbeeld eens aan een houten legplank. Naast mooi ook heel functioneel; eigenlijk net als bij het badmeubel. Op de legplank kun je vervolgens alle handdoeken kwijt, of wat te denken van potjes met leuke planten en zo’n heerlijk flesje met geurstokjes. 

 

Kies verder voor een houten beker voor de tandenborstel, houten bakje voor de zeep of misschien wel een houten rekje om de handdoeken op te laten drogen na het douchen. 

Welk soort hout?

Nu je weet hoe je en vooral op welke plekken je hout kunt gebruiken in de badkamer, is het goed om te weten welk soort hout het beste in de badkamer werkt. De badkamer is (natuurlijk) een hele vochtige ruimte. Niet elke houtsoort is hier tegen bestand. Een houtsoort wat dat wel is, en daarmee vaak terug te zien is in badkamers, heet teak. Teak staat garant voor kwaliteit, een lange levensduur én is uitermate geschikt voor vochtige ruimtes. Een perfecte houtsoort om te kiezen voor in jouw badkamer.

 

Hopelijk helpen deze tips bij het verwerken van hout in jouw badkamer om de elke dag helemaal zen te beginnen, of juist een drukke werkdag in alle rust te verwerken in jouw relaxte badkamer.