Wil je besparen op je maandelijkse lasten maar weet je niet waar je moet beginnen? Er zijn een aantal manieren om minder energie te verbruiken. Sommige aanpassingen die je daarvoor kunt doen hebben direct effect, anderen zul je op de langere termijn terugzien op de afrekening van je energienota. Daarom is het nu het juiste moment om erover na te denken en actie te ondernemen, zodat je ook vanaf vandaag daarvan kunt gaan profiteren. Denk daarbij aan goede isolatie, dubbele beglazing en bijvoorbeeld door het gebruik van een aigostar led lamp.

Energiezuinig nu en in de toekomst

Een groot deel van de energiekosten zit in de verwarming van je huis. Als je nog enkel glas hebt bijvoorbeeld, dan houd je de warmte binnen niet goed vast, waardoor je de kachel hoger moet zetten om toch een aangename temperatuur te krijgen. Ook als je houten kozijnen of deuren hebt, die door de werking van het hout en de ouderdom, niet goed meer sluiten, dan is er constant sprake van een tocht in huis. Ook dat heeft extra stookkosten tot gevolg. Je kunt dit oplossen door bijvoorbeeld kunststof kozijnen met isolatieglas te plaatsten. Het is niet alleen een stuk warmer in huis, het is ook gemakkelijk schoon te maken. Een andere oplossing voor het warmteverlies in huis is dakisolatie of spouwmuurisolatie. Deze laatste vorm kan je een voordeel op je energierekening opleveren van wel 25%.

Snel en eenvoudig energiezuiniger wonen

De bovengenoemde oplossingen om je huis energiezuiniger te maken zijn nuttig, maar ze zijn niet per definitie goedkoop. De terugverdientermijn van je investering is over het algemeen wat langer. Wil je direct kosten verminderen, zonder dat het een grote aanslag is op je budget? Dan is de aigostar led lamp een goede oplossing. Je hebt waarschijnlijk meer lampen in huis dan je zelf denkt. En als je meer gezinsleden in huis hebt, zijn de lampen ook in verschillende kamers, gellijktijdig aan. De aigostar led lamp is een energiezuinige lamp, die niet alleen weinig elektriciteit verbruikt, maar ook nog eens lang meegaat, tot wel tien keer ten opzichte van een traditionele gloeilamp.

Een gezellig huis, dankzij energiezuinige lampen

Waar de grote aanpassingen voor energiezuinig wonen eigenlijk alleen een merkbaar warmteverschil zullen opleveren, heb je met een aigostar led lamp nog een ander voordeel. Je kunt het hiermee in huis extra gezellig maken. De aigostar led lamp heeft een normale fitting, zodat je deze in iedere soort lamp kunt indraaien. Je hoeft dus geen nieuwe lampen aan te schaffen om toch energiezuinig licht te branden. Kies voor een aigostar led lamp met een kleine of een grote fitting, afhankelijk van de lamp die je hebt. Daarnaast kun je de aigostar lamp ook nog krijgen in verschillende lichtsoorten, van helder wit licht tot warm wit licht. En natuurlijk kun je voor een extra opvallend accent ook voor een aigostar lamp kiezen met een gloeidraad.

Energiezuinig wonen kun je op verschillende manier invullen, op de manier die het beste bij jouw huis en bij je budget past. Kies je voor zonnepanelen, dan bespaar je kosten op het elektriciteitsgebruik van alle apparaten in huis. Combineer dat met de energiezuinige aigostar led lamp en je profiteert dubbel, waarbij je ook nog eens een gezellige sfeer in huis hebt.