Trends komen en gaan. Niet alleen in de mode, maar ook in de interieurwereld. Zo ook wat betreft rotan. In de jaren ’60 van de vorige eeuw was het helemaal hot en had elk modern huis wel een hippe rotan stoel of een ander rotanmeubel in zijn interieur. Tot het in de jaren ’90 opeens klaar was, zoals dat dus gaat met trends. Het was ineens oubollig en ouderwets. Maar nu… is het weer terug van weggeweest! Uiteraard wel in een nieuw jasje. Dit zijn onze favoriete rotanmeubels en -accessoires! 

 

 

 

  • Rotan stoelen

 

Denk je aan rotan meubels, dan kunnen rotan stoelen natuurlijk niet ontbreken in dit plaatje. Zowel eetkamerstoelen als loungestoelen én tuinstoelen kunnen ontzettend mooi uitpakken wanneer rotan wordt gecombineerd met het juiste design, kleuren en materialen. Op zoek naar een stijlvolle moderne variant? Kijk dan eens bij Aime Té. Wij zijn fan! 


09

 

  • Houten bank met rotan zitvlak  

 

Ook leuk: een houten bankje met een rotan zitvlak. Perfect voor aan de eettafel, in de hal of om een lege wand op te vullen. Onze favoriet van dit moment? De Pierre rotan bank uit de Pierre Jeanneret-collectie, die zowel in het bruin als in het zwart te verkrijgen is. De strakke lijnen staan geweldig in combinatie met het gevlochten rotan. 

0999


 

 

  • Gevlochten lampen 

 

Ook gevlochten lampen van rotan – maar ook van bamboe en riet – zijn weer helemaal hot. Het geeft een warme uitstraling en een prachtig lijnenspel op de muren! Daarnaast kun je er qua design alle kanten mee op. Ga bijvoorbeeld voor ronde vormen of combineer het met strakke lijnen zoals hieronder. 

 

 

 

  • Kastjes en dressoirs

 

Ook lenen kastjes en dressoirs zich perfect voor rotan details op de deurtjes. Ook hier het liefst met een frisse en moderne twist. Bijvoorbeeld in combinatie met zwart hout en strakke lijnen. Heb je nog een oud rotankastje op zolder staan of heb je er eentje gespot bij de kringloopwinkel? Met een beetje creativiteit, een likje verf en misschien een leuk knopje kun je deze perfect moderniseren en naar eigen smaak aanpassen. 

 

 

 

  • Rotan mandjes

 

Tot slot: mandjes! Deze kun je nooit genoeg hebben in huis. Ze zijn praktisch en staan ontzettend stijlvol. Ook deze heb je in allerlei soorten materialen, waaronder rotan.