Tegels maken een grote comeback in ons huisdecor en we zijn er helemaal weg van. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Tegels zijn duurzaam, makkelijk schoon te maken, en kunnen elke ruimte een unieke touch geven. Wat echt opvalt aan deze trend, is dat het niet alleen om badkamer tegels gaat. Tegels zijn nu overal te vinden, van keukens tot woonkamers en zelfs slaapkamers. Ze bieden een geweldige manier om kleur, patroon en textuur toe te voegen aan je ruimte.

Kleurrijke tegelontwerpen voor een levendig interieur

Als het op kleur aankomt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Van levendige kleuren tot zachte pasteltinten, er is een tegel voor iedere smaak en stijl. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vrolijke mix van kleurrijke mozaïektegels voor je keukenachterwand? Of misschien kies je liever voor iets rustiger, zoals pastelkleurige tegels in de badkamer.

Mix en match met mozaïektegels

Mozaïektegels zijn perfect om een speels en artistiek effect te creëren. Je kunt verschillende kleuren en vormen mixen en matchen om je eigen unieke patroon te creëren. Of je nu kiest voor heldere, contrasterende kleuren of een meer monochroom palet, mozaïektegels kunnen je ruimte zeker opfleuren.

De charme van pastelkleurige tegels

Aan de andere kant bieden pastelkleurige tegels een zachtere, meer ingetogen look. Ze zijn perfect voor een ontspannen, rustgevende sfeer – denk aan een serene badkamer of een rustige keuken. Pasteltinten zoals mintgroen, lichtblauw en roze kunnen een frisse en lichte touch geven aan elke ruimte.

Stijlvolle patronen die de aandacht trekken

Naast kleur speelt ook het patroon een grote rol in de uitstraling van je tegels. Patronen kunnen een eenvoudige tegelwand omtoveren tot een opvallend stukje kunst. Er zijn tal van opties om uit te kiezen, waaronder geometrische patronen voor een moderne twist of vintage patronen voor een vleugje nostalgie.

Het geometrische tegelpatroon: een moderne twist

Geometrische patronen zijn momenteel helemaal in. Deze patronen, vaak in zwart-wit voor een sterk contrast, geven een moderne, edgy vibe aan je ruimte. Ze werken vooral goed in minimalistische of industriële interieurs. Maar wees niet bang om ze ook in andere stijlen uit te proberen!

Vintage patronen: oude charme in een nieuw jasje

Als je een fan bent van de vintage look, zul je de trend van vintage patroontegels geweldig vinden. Deze tegels, vaak met ingewikkelde en gedetailleerde ontwerpen, kunnen een vleugje ouderwetse charme toevoegen aan je huis. Ze zijn perfect voor het creëren van een gezellige en gastvrije sfeer.

Duurzame en milieuvriendelijke keuzes

Een van de grootste voordelen van tegels is hun duurzaamheid. Tegels gaan jarenlang mee en vereisen weinig onderhoud. Maar wist je dat ze ook milieuvriendelijk kunnen zijn? Er zijn tegenwoordig veel bedrijven die milieuverantwoorde tegelopties aanbieden. Deze tegels zijn gemaakt van gerecyclede materialen of duurzaam geproduceerde grondstoffen.

Verander je ruimte met deze tegeltrends

Of je nu op zoek bent naar een gedurfde verandering of gewoon een subtiele update, tegels kunnen een geweldige manier zijn om je ruimte te transformeren. Van kleurrijke mozaïeken tot stijlvolle patronen en duurzame opties, er is een tegeltrend voor iedereen. Dus waarom probeer je het niet eens? Je zult versteld staan van het verschil dat een beetje tegel kan maken!

En vergeet niet: het kiezen van de juiste tegel gaat niet alleen over esthetiek. Het gaat ook over het kiezen van een product dat duurzaam, functioneel en geschikt is voor jouw specifieke behoeften. Of je nu kiest voor keramische badkamertegels, houtlook tegels voor de woonkamer of natuursteen voor de keuken, zorg ervoor dat je een voor jou goede keuze maakt!

Tips voor het kiezen van de perfecte tegel 

Met zoveel opties kan het kiezen van de perfecte tegel voor jouw ruimte een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen. Ten eerste, denk aan de stijl en het kleurenschema van je ruimte. Wil je dat de tegels opvallen of liever opgaan in de achtergrond? Ten tweede, houd rekening met het formaat en de vorm van de tegels. Grote tegels kunnen een ruimte groter doen lijken, terwijl kleine tegels meer detail en interesse kunnen toevoegen. Een andere belangrijke factor is het materiaal. Er zijn vele soorten tegels beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Keramische en porseleinen tegels zijn bijvoorbeeld zeer duurzaam en waterbestendig, wat ze ideaal maakt voor badkamers en keukens. Natuursteen zoals marmer of graniet heeft een luxe uitstraling, maar vereist meer onderhoud.