Een nieuwe badkamer kan een hele investering zijn, maar gelukkig kun je ook je badkamer pimpen zonder daar duizenden euro’s aan kwijt te zijn! Hieronder hebben we een aantal tips opgesteld om je hierbij te helpen.

 

Verf de tegels!

Een goede compromis om een nieuw look te creëren in de badkamer, zonder daar veel geld aan uit te geven is door de tegels in de badkamer te verven met speciale badkamer tegelverf. Het is vaak mogelijk om de verf in alle kleuren te mengen of je koopt een kant-en-klaar pot verf. Door het verven van de tegels krijgt de gehele badkamer direct een andere look and feel. Indien je een woning huurt, overleg dan eerst altijd met de huurbaas en vraag specifiek om toestemming. 

 

Mix and match accessoires

Het kan zomaar voorkomen dat de badkamer niet jouw meest favoriete ruimte van het huis is qua uitstraling, maar vaak kun je met accessoires al een complete andere look creëren. Kies bijvoorbeeld accessoires met een bamboe uitstraling en laat het terugkomen in bijvoorbeeld de wc rolhouder, het hoge handdoekenkast en de overige items. Kies daarnaast voor handdoeken met dezelfde zachte uitstraling, zodat het een mooi geheel vormt.

 

Nieuwe elementen

Je hoeft niet gelijk de complete badkamer te vernieuwen als je de badkamer aan wilt pakken. Het is ook mogelijk om slechts een aantal items in de badkamer te vervangen. Denk aan een nieuwe douchekraan, wastafelkraan of een chroomkleurige handdoekradiator. Door het vervangen van relatief kleinere elementen in de badkamer krijgt de uitstraling van de badkamer vaak al een enorme upgrade. Ook hier geldt: overleg dit eerst met de huisbaas wanneer je in een huurwoning zit. Bespreek ook goed de mogelijkheden met elkaar. Soms is hier namelijk een vergoeding in mogelijk. 

 

Green greener greenest!

Planten fleuren elke ruimte op, dus waarom zou je ze niet plaatsen in de badkamer? Planten zorgen voor ontspanning en dragen bij aan een wellness gevoel in de badkamer. Er zijn genoeg planten die goed geschikt zijn voor een badkamer klimaat met een hoge luchtvochtigheid. Let wel op: indien er geen ramen zijn in de badkamer is het plaatsen van een plant geen goed idee. Elke plant heeft namelijk licht nodig. 

 

Gebruik deze tips om je badkamer voor weinig geld te voorzien van een mooie make-over. Kijk eerst goed wat er mogelijk is in jouw badkamer en overleg altijd goed met je huisbaas. Maak gebruik van een vrije zaterdag en ga aan de slag!