Op zoek naar de perfecte landelijke keuken? Lees in deze blog alles over opstellingen, kleuren en materialen die bij een landelijke keuken passen. En weet je al waar je voor gaat? Modern landelijk of klassiek landelijk? Laat je inspireren door Kitchen4all. 

De landelijke keuken in een notendop

Keukens met een landelijke stijl zijn nostalgisch, hebben een warme uitstraling en zijn eindeloos te combineren. Ze zijn alles behalve oubollig en perfect te combineren met de moderne comfort en luxe. Kitchen4all verkoopt keukens in allerlei soorten stijlen, waaronder dus landelijke keukens. In deze keukenstijl zie je veel authentieke elementen terug zoals kaderdeurtjes, geruite tegelvoeren en verzonken gootstenen. Vaak wordt er ook voor opvallende handvaten en natuurstenen werkbladen gekozen. 

Natuurlijke materialen

De basis van landelijke keukens wordt bepaald met de keuze van natuurlijke materialen en kleuren. Robuuste materialen als hout, graniet en composiet stralen rustiek en traditioneel uit. Dit past perfect bij een landelijke keuken wat het hart van de woning is. In deze keuken wordt niet alleen gekookt maar is een plek waar iedereen samenkomt en geleefd mag worden. Voor de kleurstelling worden vaak neutrale kleuren lichte tinten gekozen. Wil je voor een meer uitgesproken keuken gaan kies dan voor een mooie kleur blauw of groen!

Modern landelijke keuken

In de modern landelijke keuken maakt gebruik van originele details zoals hiervoor beschreven, in combinatie met moderne apparatuur en materialen die passen bij deze tijd. Denk hierbij aan een opstelling met een kookeiland met een kokend waterkraan. Een kookeiland is de perfecte manier om de keuken met het woongedeelte te betrekken wat perfect bij de landelijke en huiselijke sfeer past. Door in deze opstelling te kiezen voor natuurlijke materialen zoals eiken en graniet en andere typische landelijke kenmerken, wordt er een keuken gecreëerd die modern én landelijk is.

Landelijke keukens bij Kitchen4all

Wil jij weten hoe jouw nieuwe landelijke droomkeuken er straks uit komt te zien? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Wij toveren al jouw ideeën om in een gratis en vrijblijvend 3D-ontwerp. Onze deskundige adviseurs zullen dan, gebaseerd op jouw eisen en voorkeuren, een mooi 3D-ontwerp opstellen. Wanneer je zelf al een ontwerp gemaakt hebt met onze online keukenplanner, maak dan een vrijblijvende afspraak met een adviseur in een van onze vestigingen. We pakken dan het ontwerp erbij en nemen de tijd om je een persoonlijk advies over de verschillende materialen en kleuren die passen bij jouw keuken.