Een nieuw terras aanleggen? Lees deze tips!
Wil je een nieuw terras gaan aanleggen? Dan ben je vast op zoek naar tips omtrent hoe je dit het beste doet. In dat geval zit je hier op de juiste plek, want wij geven je tips voor het aanleggen van een nieuw terras waar je lang plezier van zal hebben. Zo kun je met douglas hout toch best wat als het gaat om een terras. Dit materiaal kun je gebruiken voor een overkapping, zodat je ook in de herfst en winter droog zit. Lees snel verder en ontdek onze tips voor het aanleggen van een nieuw terras.

Doe inspiratie op
Voordat je een terras gaat aanleggen, is het belangrijk inspiratie op te doen om zo te bepalen wat je wilt. Wil je gewoon een normaal terras met tegels of wil je ook een overkapping met vlonderplanken? Bekijk eens diverse plaatjes van terrassen om te bepalen wat jij mooi vindt en bekijk wat voorbeeldtuinen van hoveniers. Let wel op dat wat je op internet ziet, niet hetzelfde zal ogen in jouw eigen tuin. Daarom is het verstandig een hovenier mee te laten kijken om zo te bepalen wat de mogelijkheden zijn.

Bepaal je budget
Wanneer je weet wat je precies wilt, is het ook verstandig om je budget te bepalen. Bekijk hoeveel je wilt uitgeven aan het grondwerk, de bestrating, de beplanting, de tuinmeubelen, de arbeid en de accessoires. Aan de hand hiervan kun je op zoek gaan naar service en bouwproducten die binnen dit budget passen.
 

Ontwerp je terras of laat deze ontwerpen
Heb je eenmaal je budget bepaald en je gewenste stijl, dan kun je aan de slag met het ontwerpen van je tuin of deze laten ontwerpen. Als je jouw tuin schetst of laat schetsen kun je het geheel beter zien en ook beter beslissen waar het terras geplaatst moet worden. Bekijk waar de zon staat en op welke plekken juist schaduw is om de beste positie voor je terras te bepalen.

Maak een realistische planning
Zorg ervoor dat je een realistische planning maakt waarop staat welke werkzaamheden er moeten worden uitgevoerd en wanneer. Hierbij is het ook van belang een extra dag in te plannen op de werkzaamheden voor wanneer er uitloop ontstaat. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van de juiste materialen en de verwerkingsvoorschriften hanteert. Laat eventueel het plaatsen van je terras over aan een specialist, zodat je zeker weet dat dit op de juiste wijze gebeurt. Wij wensen je veel succes!