Op het moment dat u uw huis gaat verbouwen kan dit veel geld kosten. Zo kan het zijn dat u niet genoeg geld gespaard heeft, maar toch uw droomhuis vorm wilt geven. U heeft dan de mogelijkheid om beroep te doen op een lening. Staat u op het punt uw huis te verbouwen? En wilt u hier geld voor lenen? Wij geven u in dit artikel tips hoe u  dit het beste kunt aanpakken. 

Persoonlijke lening

De meeste mensen die gaan verbouwen nemen vaak een persoonlijke lening. Dit kunt u afsluiten wanneer u het idee hebt dat u net niet genoeg gespaard heeft. Dit is de meest betrouwbare manier om geld te lenen. Wilt u geld lenen voor uw verbouwing ? Dan kunt u dit op deze manier het meest verantwoord doen. Op het moment dat u een persoonlijke lening heeft afgesloten, krijgt u het volledige leenbedrag op uw rekening gestort. Voor het terug betalen, betaald u elke maand een vast bedrag terug. Wanneer u een persoonlijke lening wilt aanvragen, dan kunt u beginnen bij het aanvragen van een offerte. U kiest vervolgens het leenbedrag, voor welk doel u wilt lenen, de vorm en de looptijd. Vervolgens wordt de aanvraag in behandeling genomen. U bent vanaf dat moment in contact met kredietspecialisten. In een beveiligde online omgeving kunt u vervolgens de nodige documenten uploaden en de offerte tekenen. Wanneer de offerte goedgekeurd is, staat het geld binnen twee dagen op uw rekening. 

Hypotheek verhogen of een tweede hypotheek 

Wanneer u bijvoorbeeld voor een persoonlijke lening van 5000 euro kiest, weet u precies wat u kunt verwachten, omdat het leenbedrag, de rente en de leentijd vooraf vast worden gesteld. Zo heeft u meer overzicht over uw financiën. Naast een persoonlijke lening kunt u ook kiezen voor een hypotheek aanpassing of een tweede hypotheek. Wanneer u uw hypotheek verhoogd, wordt er extra geld voor u vrijgesteld. Hiervoor is het nodig dat uw woning opnieuw getaxeerd wordt. Andere bijkomende kosten kunnen notariskosten zijn. Daarnaast heeft u de mogelijkheid een tweede hypotheek te nemen. Deze kunt u bovenop de bestaande hypotheek afsluiten. Uiteindelijk is dit de goedkoopste manier om een verbouwing te financieren. u kunt er natuurlijk ook andere grote aankopen mee doen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het kopen van een auto. 

Wanneer u wilt verbouwen kunt u dit financieren met een lening. U heeft dan de mogelijkheid om te kiezen uit een persoonlijke lening, u kunt uw hypotheek verhogen of een tweede hypotheek nemen bovenop uw huidige hypotheek.