De woonkamer is vaak het hart van het huis. Het is de plek waar je ontspant na een lange dag werken, waar je samenkomt met vrienden en familie en waar je jouw persoonlijkheid kunt laten zien. Een gezellige woonkamer kan bijdragen aan een positieve sfeer in huis en maakt het aantrekkelijker om thuis te blijven. In dit artikel bespreken we het belang van een gezellige woonkamer en hoe je deze opnieuw kunt indelen, zodat je het gevoel hebt alsof je in een compleet andere woonkamer binnenkomt. Zo zul je zien dat je ook met je huidige meubels en woonaccessoires een hele andere look & feel kunt creëren, door alles op een andere plek te zetten. Hoe je dit doet, vertellen we je in dit artikel.

 

Maak een plattegrond van je woonkamer

Het is natuurlijk niet bepaald handig om direct met alle meubels te gaan slepen. Om ervoor te zorgen dat je weet wat waar wel en wat waar ook niet past, is het aan te raden om eerst een plattegrond te maken. Op deze plattegrond kun je vervolgens met de meubels die je uit hebt geknipt op schaal, heel eenvoudig beginnen met schuiven. Als het goed is en je schaalverdeling klopt, dan kun je fictief allerlei verschillende indelingen proberen. Heb je een indeling waarvan je denkt ‘dit is het’, dan kun je vervolgens de meubels daadwerkelijk in deze positie zetten.  Bedenk welke functies de woonkamer heeft, zoals een televisiehoek waar je heerlijk onderuitgezakt op de bank een potje poker in een iDin online casino kunt spelen, een leeshoek of een plek om te eten. Houd hier rekening mee bij het indelen van de meubels.

 

Ga voor een andere kleur op de muur

Een andere manier om de woonkamer een nieuwe look te geven, is door te kiezen voor een andere kleur op de muur. Dit kan een groot verschil maken en de sfeer in de kamer veranderen. Kies voor een kleur die past bij jouw persoonlijkheid en die past bij de rest van het interieur. Wil je een rustige uitstraling? Ga dan voor een neutrale kleur zoals grijs, beige of wit. Wil je juist een statement maken? Kies dan voor een felle kleur zoals rood, blauw of groen. Let wel op dat je voor deze muur niet allerlei drukke accessoires gebruikt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het rommelig oogt en dat is nu net wat je wilt proberen te voorkomen.

Zet je woonaccessoires op een andere plek

Woonaccessoires kunnen veel doen voor de sfeer in de woonkamer. Door ze op een andere plek te zetten, kun je de kamer een compleet andere uitstraling geven. Heb je toch het gevoel dat je iets mist? Dan shop je tegenwoordig net als je een potje poker via online gokken nederland kunnen spelen op je telefoon, ook gewoon de nieuwste accessoires voor in je huis. Kies bijvoorbeeld voor andere kussens op de bank of een ander vloerkleed. Verplaats ook de lampen en zet de planten op een andere plek. Zo krijgt de kamer een nieuwe look zonder dat je daarvoor grote aanpassingen hoeft te doen.