Als er binnenkort een verbouwing van de badkamer plaatsvindt, is het verstandig om eens goed de indeling van de badkamer te bepalen. De juiste indeling kan een ruimtelijk gevoel creëren in een relatief kleine badkamer. Zo kan er gekozen worden voor enkel een douche, of het plaatsen van een badkuip. Ook de optie om het toilet te verplaatsen buiten de badkamer of juist er binnen, kan veel uitmaken voor een badkamer met beperkte ruimte. Dit artikel geeft een aantal tips hoe je het beste met de badkamerruimte om kunt gaan, zodat je het maximale uit je badkamer haalt.

De keuze in badkamermeubilair

Belangrijk is om vooraf na te gaan, welke badkamermeubels er wel en niet in de nieuwe badkamer verschijnen. Misschien wil je wel een ruime douche, of heb je de wens om elke zondag te genieten in een ligbad. Pas wel op dat een ruimte beperkte ruimte heeft, maak de ruimte dus niet te druk. Dit creëert namelijk een krap en nauw gevoel. Ook het gebruik van lange maar minder diepe kastjes kan erg ruimte besparend werken. Ga dus goed om met de ruimte waarmee gewerkt wordt.

De impact van kleuren

Ook het gebruik van kleuren kan een enorme impact hebben op het ruimtelijke gevoel van een badkamer. Donkere kleuren geven vaak het gevoel alsof de kamer kleiner is dan deze daadwerkelijk is. Daarom wordt er vaak aangeraden om witte of lichte kleuren te gebruiken. Hierdoor wordt de illusie gewekt dat de kamer groter lijkt en er meer ruimte beschikbaar is. Wanneer je nu toch graag kleuren wilt aanbrengen in de badkamer, dan kan er altijd gekozen worden voor handdoekrekjes of kranen in de gewenste kleur. Zo houdt je het bij de details.

Toilet binnen of buiten

Zoals eerder benoemd, is er de mogelijkheid om het toilet binnen of buiten de badkamer te plaatsen. Door het toilet buiten de badkamer te plaatsen, is er bijvoorbeeld wel genoeg ruimte voor het bad of de ruime douche die je zo graag wil. Wel is het zo dat wanneer het toilet buiten de badkamer wordt geplaatst, het ten koste gaat van een kamer in het huis. Zo kan je tijdens een nieuwe toilet kopen, zelf bepalen hoe het toilet eruit komt te zien. 

 

Een badkamer verbouw je niet elke dag, daarom is het belangrijk dat je vooraf goed weet welke badkamermeubels je wel en niet wil nemen. Hierbij is de indeling ook van belang. Zo haal je het beste uit je badkamer en kan je nog jaren genieten van alle beschikbare opties.