Is je oude trap aan vervanging toe? Of is je trap toe aan een ´update´? Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om je trap te vervangen door een nieuwe trap, maar je kunt er ook voor kiezen om je oude trap te renoveren. We vertellen je hier alles over de mogelijkheden en voor- en nadelen van het vervangen van een trap en het renoveren van een trap. 

Renoveren

Ziet je trap er versleten uit of is hij toe aan een nieuwe uitstraling? Dan is een trap renovatie de ideale oplossing. Bij een trap renovatie heb je de keuze uit echt hout of een laminaat-oplossing. Het voordeel van een renovatie is dat een trap renoveren je prima zelf kunt doen als je de juiste stappen volgt. 

Bij een trap renovatie blijft je trap op zijn plek staan en worden de trapdelen aangekleed met overzetdelen. Eén van de voordelen hiervan is dat de muren waaraan je trap vast zit niet hoeven te worden bijgewerkt. 

Eén van de nadelen van het renoveren van een trap is dat hoe mooi het ook geplaatst wordt, je helaas nog steeds kunt zien dat het gerenoveerd is. Er kan bij het renoveren namelijk niet op de exacte maten nauwkeurig worden gewerkt. Hierdoor kunnen kleine kloofjes zichtbaar zijn. Daarnaast kost het renoveren van een trap ongeveer evenveel als het plaatsen van een nieuwe trap. 

Trap vervangen

Als je trap er versleten uitziet en hij kraakt hier en daar, dan is het aan te raden om je trap te renoveren. Het kraken zal met een renovatie tijdelijk weggaan, maar zal na loop van tijd weer terugkeren. Wil je voor een strakke uitstraling gaan die blijvend is of heeft je trap zijn beste tijd gehad? Dan is het beter om je trap te laten vervangen door een nieuwe aan te schaffen. 

Vlizo trap


Heb je een vlizo trap in huis? Dan is het vaak aan te raden om deze trap te laten vervangen door een vaste nieuwe trap! Door je vlizo trap te vervangen, maak je van je zolder een meer volwaardige ruimte in je woning. Daarnaast kan dit ook erg gunstig zijn voor de waarde van je woning. 

Voor de meeste mensen is het kopen van een nieuwe trap iets wat ze hooguit een paar keer in hun leven doen. Maak daarom de juiste keuzes voor de beste trap en kies een ontwerp dat bij jouw woning past.