De eethoek

Bij het horen van het woord eethoek denk je in eerste instantie aan de plek waar je na het koken de tafel dekt en voor het avondmaal aanschuift. Gelukkig is tegenwoordig deze plek veel meer dan dat alleen. Het is een plek waar je samenkomt, gezellige avonden beleeft en lang blijft na borrelen. Daarom is het kiezen van de juiste meubels des te belangijker. Daarnaast wil je dat het samenhangt met de sfeer uit de woonkamer. De materialen en elementen die gebruikt worden in de woonkamer komen weer terug in de eethoek. Denk hierbij aan velvet eetkamerstoelen ,  een eikenhouten tafel en stijlvolle verlichting.

Trends

Zoals hierboven al omschreven zijn de materialen velvet en marmer niet weg te denken uit het interieur. Maar denk ook aan houtsoorten zoals eiken, bamboe en acacia. Juist door te mixen maak je van jouw huis een thuis. Kies het materiaal wat jou aanspreekt. Een klein voorbeeld: wanneer je kiest voor een marmeren eettafel, eetkamerstoelen in een zachte stof zoals fluweel en een glazen hanglamp zet je een wat meer chique en sfeervolle stijl neer in tegenstelling tot wanneer je kiest voor meer hout.78

 

 

 

 

 

 

 

Kies daarnaast de juiste vormen die aansluiten bij jouw wensen. Zit je vaak samen en heb je af en toe visite? Dan zou bijvoorbeeld een ronde eettafel goed bij jullie kunnen passen. Deze vorm neemt minder ruimte in beslag en is dus ideaal voor als je een wat kleinere kamer hebt. Ook hier is de keuze weer eindeloos. Van een wit of zwart marmeren eettafel  tot een tafel met een stalen poot en mango houten blad. Combineer deze elementen met elkaar en zet zo jouw eigen stijl neer!

78888

 

Ovale eettafel

Heb jij dat ook wel eens meegemaakt?

Je hebt een gezamenlijk diner achter de rug maar komt er aan het einde van de avond achter dat je de helft van de tafel niet eens gesproken hebt. Dat voorkom je door te kiezen voor een ovale tafel in plaats van een rechthoekige. De ovale eettafel heb je wederom in verschillende uitstralingen. Met een metalen kruispoot, helemaal in het hout of zelfs in een uitschuifbaar model. Zo is er dus voor ieder wat wils.

4.

Stijlen van de eethoek

Nu de basis gelegd is, door middel van de juiste eettafel, stoelen en verlichting, kun je vervolgens de ruimte aan gaan kleden. Een paar tips! Leg een vloerkleed onder de eettafel. Neem deze nét iets groter dan de tafel zelf en voilà, de huiselijke sfeer is helemaal terug. De wanden in de woonkamer hebben vast een kleurtje of behang gekregen? Maar waarom de eethoek niet?

Voor meer rust trek je de kleur van de woonkamer door.

Of ga voor lekker gek en kies een behang met print die past bij de stijl van jouw keuken.

En de laatste tip: planten heb je nooit genoeg! Planten die het fijn vinden in de keuken, zijn onder andere de Philodendron, Bladcactus en het Chinese Lantaarnplantje.1.