Een tv-meubel is zowel een functioneel element in je woonkamer als een belangrijk onderdeel van het interieur. Het meubelstuk kan de sfeer in de zithoek erg beïnvloeden. Maak een duidelijke statement of laat het tv-meubel juist naadloos overlopen in de rest van de ruimte. De keuze is helemaal aan jou! In het onderstaande artikel duiken we in de laatste trends op het gebied van tv-meubels. Zo kun je direct wat inspiratie opdoen voor dit nieuwe jaar.

 

Robuust met oud eiken

Het is je vast niet ontgaan dat robuuste meubels nog altijd populair zijn. Niet alleen de industriële eettafels en stoelen, maar ook tv-meubels met een stoer uiterlijk. Er wordt veel gebruik gemaakt van oud eiken, soms met een onderstel van staal. Dit geeft de woonkamer direct een rustieke sfeer. Daarnaast is het meubelstuk lekker stevig en kan het wel tegen een stootje. Handig voor het gezinsleven! Klik hier om allerlei tv-meubels van oud eikenhout te bekijken. De designs lopen uiteen van grof en landelijk tot een zwevende variant met meer verfijning.

 

Zwevend tv-meubel

Een zwevend kastje voor de tv oogt luchtig, modern en speels. Daarnaast is het een hele praktische oplossing. Het wordt namelijk een stuk eenvoudiger om de vloer eronder schoon te maken en je bespaart tegelijkertijd ruimte in de zithoek. Dat zijn fijne voordelen, toch?

 

Maatwerk en modulair

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun tv-meubel op maat te laten maken. Het stelt je in staat om het kastje perfect aan te passen aan de behoeften van jou en jouw woning. Daarbij wordt er ook aandacht besteed aan modulaire elementen. Denk aan planken die gemakkelijk toegevoegd of weggehaald kunnen worden. Op deze manier pas je de tv-kast gemakkelijk aan op de situatie.

 

Gesloten opbergruimte

Heb je een vrij kleine woonkamer? Kies dan voor een zwevend tv-meubel met gesloten opbergruimte. Het oogt veel netter dan een open meubel of losse plankjes aan de muur. Tv-meubels met extra opbergruimte zijn bovendien erg praktisch in gebruik.

 

Ronde vormen en afgeronde hoeken

Dit jaar zie je regelmatig ronde en organische vormen terugkomen in het interieur. Ook tv-meubels met afgeronde hoeken of zachte vormen winnen terrein. Het is een mooi contrast voor alle strakke lijnen in huis. Het maakt de zithoek speels, trendy en gezellig.

 

Duurzame en natuurlijke materialen

Tot slot wordt er veel aandacht besteed aan het materiaalgebruik. Duurzaamheid en kwaliteit spelen hierbij een belangrijke rol. Ook gaat steeds vaker de voorkeur uit naar natuurlijke materialen zoals hout. De warme kleuren en unieke texturen geven namelijk nog meer karakter aan het interieur.