In deze onzekere tijd is interieur shoppen al lang geen onbezorgd uitje meer. Interieurwinkels nemen allerlei maatregelen en ook de bezoekers moeten zich houden aan de richtlijnen. Dit kan ervoor zorgen dat je voorlopig geen zin hebt om een winkelwagen te vullen met meubels of woonaccessoires. Toch kun je er in sommige situaties bijna niet omheen. Bijvoorbeeld bij een verhuizing, na een flinke verbouwing of bij het creëren van een comfortabel thuiskantoor. In dat geval is het verstandig om te onderzoeken hoe je zo veilig mogelijk nieuwe meubelstukken kunt scoren. Hieronder lees je 5 tips hoe je het beste kunt winkelen in tijden van corona.

 

  1. Shop zo veel mogelijk online 

De eerste tip is misschien logisch, maar zeker niet onbelangrijk: koop je nieuwe interieuritems zo veel mogelijk online. Tegenwoordig zijn de webshops zo uitgebreid dat dit geen onmogelijke opgave is. We raden vooral aan om goed te kijken naar de afmetingen en de materialen van het product. Met deze informatie kun je (met de duidelijke product foto’s erbij) goed inschatten hoe het item er ‘in het echt’ uit zal zien.

 

  1. Vraag persoonlijk advies via chat of videocall 

Twijfel je toch over de stijl, de geschikte maat of de exacte kleur van een product? Dan kun je vaak online om persoonlijk advies vragen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de chatfunctie of door simpelweg een mailtje te sturen. Bij woonwinkel de Bommel Meubelen is het zelfs mogelijk om een videocall in te plannen. Op deze manier kun je vragen stellen aan een adviseur en de producten via je telefoon bekijken. Door middel van videobellen krijg je een beter beeld van een product dan via een standaard foto op de webwinkel.

 

  1. Maak een private shopping afspraak 

Sommige items wil je liever eerst in het echt zien, voelen en uitproberen. Daarom is het bij de Bommel Meubelen ook mogelijk om een private shopping afspraak te maken. Dit is een één op één afspraak met een adviseur in de winkel. Je kunt op je gemak rondlopen en verschillende meubelstukken testen. Dit is vooral handig als je op zoek bent naar een nieuwe bank, een relaxstoel of eetkamerstoelen. Hierbij is proefzitten vaak erg belangrijk. 

 

  1. Vermijd de drukste tijden en dagen 

Probeer de drukste periodes te vermijden als je van plan bent om een interieurwinkel of showroom te bezoeken. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor de medewerkers. Zo kunnen we samen overvolle winkels voorkomen. 

 

  1. Begin op tijd met kerstinkopen

Om drukte vlak voor de feestdagen te voorkomen, raden we tot slot aan om tijdig te beginnen met je kerstinkopen. Zo ontstaat er geen onnodige drukte in de winkels en kunnen ook alle bezorgers de pakketjes zonder grote vertraging afleveren.