Eindelijk gaat de aannemer binnenkort beginnen met de verbouwing. Het gaat heel veel gruis en stof in de hele woning geven want er moeten een paar muren verdwijnen. De aannemer heeft je aangeraden je inboedel zolang in de opslag te plaatsen en zelf even in een ander huis te gaan wonen. Bij familie, op een chaletpark of in een tijdelijke huurwoning. In de plaats waar je woont, is gelukkig een grote opslagloods met diverse beveiligde ruimtes te huur. In één van die ruimtes kunnen al je spullen mooi opgeslagen worden, maar je wil er wel zeker van zijn dat er geen stof in en op  je waardevolle items komt.

Gebruik transparante bouwfolie

De transparante folie, ook wel bouwfolie genoemd, van BUMA Handel is perfect geschikt voor het afdekken van dozen, tassen, zakken en eigenlijk je hele inboedel. Door de grote breedte van de rol transparante folie, 2, 4 en zelfs 6 meter breed, dek je in één keer je hele verzameling of je hele inboedel af. Deze bouwfolie wordt normaal gebruikt als tijdelijke afdichting van ramen en deuren, als afdekfolie in de bouw en als folie onder beton gebruikt. Dit soort folie wordt dan ook wel bouwfolie genoemd en is dus sterk en zal niet snel scheuren. Precies wat je nodig hebt.

Hoe gebruik je de transparante folie?

Je legt de rol in de lengte of de breedte van de opslagunit en rolt hem een stuk uit zodat de transparante folie de hele vloer bedekt. Hierop plaats je netjes je hele inboedel. De meubels, dozen, stoelen en tafels, kledingzakken en kledingrekken, alles keurig bij elkaar. Als alles in de opslagunit staat, ga je met de rol transparante folie erover heen. Met brede tape kun je de hele verzameling verzekeren.

Stappenplan inboedel verhuizen naar de opslag

  • Zorg dat je tijdig een rol transparante folie bestelt. Dit kan onder andere bij BUMA Handel, die verschillende breedtes in voorraad heeft. Je kan kiezen uit 2 meter breed, 4 meter breed en 6 meter breed. Wel even checken hoe breed en diep de opslagunit is.
  • Begin op tijd met inpakken. Op die manier komt alles netjes in dozen en heb je ook nog de tijd om te kijken wat er eventueel weg kan naar de Kringloopwinkel.
  • Plak op elke doos duidelijk etiket waar op staat wat er in zit. Zorg er ook voor dat je zware spullen in kleine dozen doet, wel zo handig met sjouwen!
  • Leg in de vrachtauto de rol transparante folie achterin vlakbij de laadklep, zo kan je die als eerste uit de pakken als je bij jouw opslagunit staat.